WARHAMMER QUEST (ελλ)



Το 1995 η Games Workshop κυκλοφόρησε το WARHAMMER QUEST, ένα τρισδιάστατο fantasy-role playing game, στα χνάρια του HeroQuest και του Advanced HeroQuest. Το παιγνίδι ταξιδεύει με μία συντροφιά αποτελούμενη από έναν Βάρβαρο, έναν Νάνο, ένα Ξωτικό και έναν Μάγο, οι οποίοι αναζητούν την τύχη τους μέσα από περιπέτειες στα υπόγεια λημέρια του Παλαιού Κόσμου.

Το παιγνίδι είναι για έναν έως πέντε παίκτες. Κάθε παίκτης μπορεί να πάρει τον ρόλο και την αντίστοιχη φιγούρα του Βαρβάρου, του Νάνου, του Ξωτικού ή του Μάγου. Ο πέμπτος παίκτης μπορεί να αναλάβει τα τέρατα του dungeon. Υπάρχει βέβαια και πρόβλεψη για περισσότερους παίκτες ή διαφορετικούς χαρακτήρες, καθώς η εταιρία για μερικά χρόνια έβγαζε καινούρια πακέτα Πολεμιστών.



Το παιγνίδι επίσης μπορεί να παιχθεί σε τρία επίπεδα.

Το πρώτο επίπεδο είναι το κλασσικό «μπαίνω μέσα στο dungeon και ανοίγω τυχαίο χάρτη και αντιμετωπίζω αντιστοίχως τυχαία τέρατα μέχρι τον τελικό κακό».  

Το δεύτερο επίπεδο απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να δώσουν βάθος στο παιγνίδι τους ακολουθώντας ένα πιο μη τυχαίο παιγνίδι, με την ιστορία να διαμορφώνεται καθώς οι παίκτες κερδίζουν εμπειρία από της μάχες, εκπαιδεύονται, ταξιδεύουν, γνωρίζουν καινούργια μέρη στα οποία μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους

Το τρίτο επίπεδο απευθύνεται σε ομάδα που θέλει ένα καθαρόαιμο rpg. Σε αυτό το επίπεδο ο dungeon master αναλαμβάνει να φτιάξει την ιστορία του και να την τρέξει όπως ένα καθαρόαιμο pen-and-paper.



Το συγκεκριμένο παιγνίδι είναι από τα πλέον αγαπημένα μου διότι συνδυάζει το rpg με την συλλογή φιγούρων από το Warhammer Fantasy. Μέσα από σειρά άρθρων θα προσπαθήσω να σας δώσω πληροφορίες για το συγκεκριμένο παιγνίδι και πώς να το αναβιώσετε. Αν είστε λάτρεις του rpg και δεν έχετε χρόνο ή έμπειρους παίκτες, δοκιμάστε το. Αν είστε λάτρεις της συλλογής και του βαψίματος φιγούρων, σας κάνει. Αν είστε συλλέκτες και θέλετε να το αγοράστε να ξέρετε πως όσα από τα αντίτυπα υπάρχουν είναι αρκετά ακριβά επειδή έχουν ζήτηση.  





Το βιβλίο των κανόνων

https://www.dropbox.com/s/ikkp641t4n9v6tg/Warhammer%20Quest-Rule%20Book.pdf?dl=0

Το βιβλίο των περιπετειών 
https://www.dropbox.com/s/bi3z8184gdzryoq/Warhammer%20Quest-Adventure%20Book.pdf?dl=0

Το βιβλίο του Roleplay
https://www.dropbox.com/s/zelrxkw2jvbxnfz/Warhammer%20Quest-Roleplay%20Book.pdf?dl=0

Comments