WARHAMMER QUEST: Ας δούμε πως παίζεται




Πριν ξεκινήσετε το παιγνίδι θα πρέπει να δείτε πόσα τραύματα (W) μπορεί να αντέξει ο χαρακτήρας σας.

Ο ΒΑΡΒΑΡΟΣ ρίχνει ένα εξάπλευρο ζάρι και προσθέτει τον αριθμό 9. Μπορεί λοιπόν να αντέξει από 10 έως 15 πληγές.

Ο ΝΑΝΟΣ ρίχνει ένα εξάπλευρο ζάρι και προσθέτει τον αριθμό 8. Μπορεί λοιπόν να αντέξει από 9 έως 14 πληγές.

Το ΞΩΤΙΚΟ ρίχνει ένα εξάπλευρο ζάρι και προσθέτει τον αριθμό 7. Μπορεί λοιπόν να αντέξει από 8 έως 13 πληγές.

Ο ΜΑΓΟΣ ρίχνει ένα εξάπλευρο ζάρι και προσθέτει τον αριθμό 6. Μπορεί λοιπόν να αντέξει από 7 έως 12 πληγές.

Αν ρίξετε άσσο την πρώτη φορά μπορείτε να ρίξετε ξανά το ζάρι. Αν φέρετε ξανά άσσο τότε το αποτέλεσμα μένει ως έχει.




Στην συνέχεια ο Μάγος παίρνει τα ξόρκια του. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες, από τις οποίες θα πρέπει να διαλέξει ένα από την κάθε μία στην τύχη:
Α) Αμυντικά ξόρκια
Β) Επιθετικά ξόρκια
Γ) Ξόρκια Ίασης.

Μετά την επιλογή των ξορκιών του ο Μάγος ρίχνει ένα εξάπλευρο ζάρι για να δει πόσα tokens Δύναμης θα έχει σε όλη την περιπέτεια. Στην περίπτωση που φέρει άσσο μπορεί να ρίξει ξανά το ζάρι. Αν φέρει ξανά άσσο το αποτέλεσμα μένει ως έχει.


ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
1.     Πάρτε τις πέντε κάρτες με το δωμάτιο που είναι ο Αντικειμενικός σας Στόχος. Ανακατέψτε τες και πάρτε μία από αυτές στην τύχη.

2.  Βρείτε στο Βιβλίων των Περιπετειών και ρίξετε ένα εξάπλευρο ζάρι για να δείτε ποία περιπέτεια μπορείτε να παίξετε με το αντίστοιχο δωμάτιο του Αντικειμενικού σας Στόχου.



3.   Ανακατέψτε τις κάρτες με τα Δωμάτια (Dungeon) και διαλέξτε έξι χωρίς να τις δείτε. Μετά, πάρτε την κάρτα με το Δωμάτιο του Αντικειμενικού σας Στόχου και ανακατέψτε τες  όλες μαζί. Στην συνέχεια διαλέξτε την τύχες άλλες έξι κάρτες Δωματίων και τοποθετήστε τες επάνω στις ήδη επτά κάρτες. Συνολικά θα έχετε δεκατρείς κάρτες. Αυτές είναι η περιπέτειά σας!


4.  Ανοίξτε μία κάρτα Δωματίου. Τοποθετήστε το δωμάτιο και βάλτε μία πόρτα. Αυτή είναι η είσοδός σας. Η κάρτα που τραβήξατε σας λέει επάνω πού μπορεί να τοποθετηθεί η επόμενη πόρτα. Σημειώνεται με λευκό χρώμα.

5. Τοποθετήστε τον Αρχηγό της παρέας σε όποιο τετράγωνο θέλετε και στην συνέχεια τοποθετήστε τους υπόλοιπους χαρακτήρες με σειρά (Ι), ξεκινώντας πάντα με το μεγαλύτερο.


6.      Ας ξεκινήσει λοιπόν η Περιπέτεια!

Η ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ

Το παιγνίδι παίζεται με γύρους. Κάθε γύρος σπάει φάσεις. Αυτοί είναι:


1.     Η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ: Σε αυτήν την φάση ο Μάγος ρίχνει πόση δύναμη μπορεί να μαζέψει από τους Ανέμους της Μαγείας. Σε αυτήν την φάση μπορεί να έχετε ένα Απρόσμενο Γεγονός.

2.   Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ: Σε αυτήν την φάση οι χαρακτήρες σας μετακινούνται, πολεμούν τα τέρατα και ετοιμάζονται να εξερευνήσουν νέα Δωμάτια.

3.     Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ: Σε αυτήν την φάση τα Τέρατα μετακινούνται και πολεμούν.

4.   Η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ: Σε αυτήν την φάση οι χαρακτήρες σας κοιτούν τι υπάρχει πίσω από μία καινούργια πόρτα. Με το τέλος αυτής της φάσεως ολοκληρώνεται ο γύρος.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ
Ο κάθε χαρακτήρας έχει τον δικό του προσωπικό εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους υπόλοιπους χαρακτήρες χωρίς να είναι ο ένας δίπλα στον άλλον.

Παράδειγμα
Ο Νάνος έχει πληγωθεί. Το Ξωτικό μπορεί να χρησιμοποιήσει το μαγικό του φίλτρο της ιάσεως για να αποκαταστήσει τις πληγές του.

Μέσα στο παιγνίδι οι χαρακτήρες κερδίζουν θησαυρούς, είτε σκοτώνοντας τέρατα είτε ολοκληρώνοντας το Δωμάτιο του Αντικειμενικού Στόχου. Αν ο θησαυρός είναι εξοπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον χαρακτήρα που τον κέρδισε (εκτός κι αν η κάρτα λέει ότι δεν μπορεί). Μπορεί να έχει πολλές κάρτες με εξοπλισμό αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο ένα είδος.

Παράδειγμα
Ο Βάρβαρος έχει μία πανοπλία και κερδίζει άλλη μία. Επιλέγει ποία από τις δύο θα χρησιμοποιήσει.

Οι χαρακτήρες μεταξύ τους μπορούν να χαρίσουν ή να δανείσουν οποιαδήποτε κάρτα θησαυρού έχουν. Η ανταλλαγή μπορεί να συμβεί ΜΟΝΟ στο τέλους του γύρου και δεν υπάρχει Τέρας στο Δωμάτιο που βρίσκονται.

***Σημαντικός Κανόνας***. Όταν ρίχνετε το ζάρι και φέρετε άσσο θεωρείται αποτυχία. Εάν φέρετε έξι θεωρείται επιτυχία.


Την επόμενη φορά θα δούμε τις Φάσεις Αναλυτικά.




Comments