Munckin Cthulhu (ελλ)

Το Munchkin είναι ένα θεότρελλο και απολαυστικό παιγνίδι με  μη-συλλεκτικές κάρτες, σχεδιασμένο από τον Στηβ Τζάκσον και εικονογραφημένο από τον Τζον Κόβαλιτς. Το "μη-συλλεκτικές κάρτες" σημαίνει πως ότι χρειάζεστε περιλαμβάνεται στην συσκευασία. Μιας και είμαι λάτρης της Μυθολογίας Κθούλου δεν έχασα την ευκαιρία και το αγόρασα. Είναι τυπικό παιγνίδι Munchkin (κανόνες, στήσιμο), διαμορφωμένο όμως σε περιβάλλον Κθούλου.

Οι παίκτες εξερευνούν δωμάτια, αντιμετωπίζουν τέρατα (όπως πχ τον H.P Munchcraft), κερδίζουν θησαυρούς, ζητούν βοήθεια, ή τρέχουν να γλιτώσουν! Μπορούν επίσης να ακολουθήσουν μία κλάση (Καθηγητής, Μέλος Αίρεσης, Ερευνητής, Εξολοθρευτής Τεράτων) ή να αλλάξουν φύλο!


Συνολικά έχουν εκδοθεί 4 επεκτάσεις του παιγνιδιού.

Το βασικό παιγνίδι αποτελείται από 168 κάρτες, ένα ζάρι και το φυλλάδιο των κανόνων.

Το παιγνίδι απευθύνεται σε τρεις έως έξι παίκτες.




Για να παίξετε το παιγνίδι θα πρέπει να έχετε 10 μάρκες (ή απλά ένα δεκάπλευρο ζάρι) για κάθε παίκτη ώστε να μετράτε τα επίπεδα των παικτών. 


Νικητής του παιγνιδιού είναι εκείνος ο παίκτης που θα φθάσει στο 10ο επίπεδο. Στο Munckin Cthulhu υπάρχουν ακόμη δύο τρόποι για να κερδίσει κάποιος. Ο ένας είναι να γίνουν όλοι οι παίκτες Cultists, οπότε σε αυτήν την περίπτωση κερδίσει ο παίκτης (ή ακόμη και οι παίκτες) που έχουν το υψηλότερο επίπεδο. Επίσης, αν γίνουν όλοι οι παίκτες Cultists, τότε ο παίκτης που δεν έχει γίνει Cultist, αυτομάτως παίρνει ένα επίπεδο, το οποίο μπορεί να τον φθάσει στο επίπεδο 10, κι έτσι να κερδίσει το παιγνίδι.  


Γενικοί κανόνες που πρέπει να προσεχθούν

1. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κατέβει το επίπεδο ενός παίκτη κάτω από το 1, αν και μέσα στην μάχη προσωρινά μπορεί να κατέβει κάτω από 1. 

2. Ανεβαίνετε επίπεδο αφού σκοτώσετε ένα τέρας.

3. Δεν μπορείτε να λάβετε τις ανταμοιβές από τον θάνατο ενός τέρατος (δηλαδή θησαυρούς και επίπεδα) στο μέσο της μάχης. Πρέπει να τελειώσει πρώτα η μάχη και μετά κερδίζετε τις ανταμοιβές.

4. Για να φθάσετε στο 10ο επίπεδο θα πρέπει να σκοτώσετε τέρας.  

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα καταστήματα Κάισσα με τιμή 25 ευρώ.

Comments