Warhammer Quest- Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ


Σε αυτήν την φάση οι παίκτες μπορούν να κινήσουν τους χαρακτήρες τους  και να πολεμήσουν τέρατα. Οι κανόνες για την μάχη και για τα ξόρκια θα δοθούν αργότερα.

ΠΟΙΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΡΩΤΟΣ
Κατά την διάρκεια της φάσης των πολεμιστών ο κάθε παίκτης έχει την δική του σειρά για να παίξει. Πρώτος από όλους ξεκινάει ο πολεμιστής που κρατά την Λυχνία (ο Αρχηγός δηλαδή). Φυσιολογικά αυτός είναι ο Βάρβαρος. Αν ο Βάρβαρος σκοτωθεί, αυτός που θα πάρει την Λυχνία είναι και ο αρχηγός.
Αφότου ο α αρχηγός εκτελέσει τον γύρο του, οι υπόλοιποι παίκτες εκτελούν τον δικό τους ανάλογα με το (Ι). Συνήθως η ακολουθία είναι αυτή: Βάρβαρος (αρχηγός), Ξωτικό (Ι6), Μάγος (Ι3), Νάνος (Ι2). Κάθε χαρακτήρας ολοκληρώνει την κίνηση και τις επιθέσεις του πριν δώσει την σειρά του στον επόμενο. 

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗ
Κατά την διάρκεια του γύρου ο χαρακτήρας μπορεί να κινηθεί τόσα τετράγωνα όσα λέει η Κίνησή του (Μ). Όταν μετακινηθεί μπορεί να κτυπήσει κάποιο τέρας σε διπλανό τετράγωνο. Ο χαρακτήρας δεν υποχρεώνεται να μετακινηθεί όσο λέει η Κίνηση. Μπορεί ακόμη να κινηθεί όπως θέλει, ακόμη και διαγώνια, και μπορεί να τοποθετηθεί όπως θέλει και να κοιτάει όπου θέλει. Όμως, ο χαρακτήρας δεν μπορεί να μετακινηθεί μέσα από ένα τετράγωνο που κατέχεται από άλλο μοντέλο ή που υπάρχει εμπόδιο.

Εμποδισμένες διαγώνιες
Ο χαρακτήρας δεν μπορεί να κινηθεί διαγωνίως εάν η κίνησή του περνάει μέσα από τετράγωνο που υπάρχει τοίχος.



Καθήλωση
Εάν υπάρχει τέρας σε διπλανό τετράγωνο από τον χαρακτήρα σας τότε ο χαρακτήρας είναι «καθηλωμένος» και δεν μπορεί να μετακινηθεί. Αν και δεν μπορεί να μετακινηθεί μπορεί όμως να γυρίσει και να κοιτάζει οπουδήποτε.

ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ;
Όταν ο χαρακτήρας τελειώσει την κίνησή του δίπλα σε ένα τέρας μπορεί να το πολεμήσει.

Το Ξωτικό που κατέχει τόξο μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να κτυπήσει τέρατα από απόσταση, αρκεί να μπορεί να τα δει (δείτε «τι μπορείτε να δείτε» στην φάση της Δύναμης).

Ένας χαρακτήρας δεν μπορεί στον ίδιο γύρο να πολεμήσει χρησιμοποιώντας και το όπλο που έχει για την μάχη σώμα με σώμα και το εκηβόλο όπλο τους. Ή το ένα θα κάνει ή το άλλο.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ
Αν οι χαρακτήρες φθάσουν μπροστά σε πόρτα που δεν έχει δάπεδο πρέπει αμέσως να σταματήσουν την κίνησή τους. Μπορούν να μπουν στο καινούργιο δωμάτιο αφού πρώτα έχει εξερευνηθεί στην φάση της Εξερευνήσεως.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΓΕΙΟ ΧΩΡΟ
Η Είσοδος για τον Υπόγειο χώρο είναι και η έξοδος, αρκεί να μην υπάρχει εμπόδιο. Συνήθως στο Δωμάτιο του Αντικειμενικού Σκοπού υπάρχει διαφορετική έξοδος.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΑΠΕΔΑ
Όταν ο χαρακτήρας κινηθεί σε νέο δάπεδο για πρώτη φορά θα είναι άδειο. Από εκεί και πέρα ποίος ξέρει τι είδους τέρατα παραφυλούν στα σκοτάδια;
Όταν ο χαρακτήρας ολοκληρώσει την κίνησή του στο καινούργιο δάπεδο, ο γύρος του τελειώνει. Συνεχίστε με τον επόμενο χαρακτήρα.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

Αφού οι χαρακτήρες κινήθηκαν και πολέμησαν, περνάμε στην Φάση των Τεράτων.   

Comments