Warhammer Quest: Η Φάση των Τεράτων



Η Φάση των Τεράτων
Κατά την διάρκεια αυτής της φάσης, τα τέρατα ανταπαντούν στις επιθέσεις των Ηρώων. Τα τέρατα δεν ελέγχονται από κάποιον παίκτη για αυτό τα μετακινείτε και ρίχνετε τα ζάρια τους εσείς.

ΝΕΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
Αν οι χαρακτήρες εισήλθαν σε δωμάτιο κατά την διάρκεια της Φάσης των Πολεμιστών, τότε ξεκινάτε την Φάση των Τεράτων τραβώντας μία κάρτα Γεγονότων. Αν εμφανιστούν τέρατα, τότε αυτά τοποθετούνται μέσα στο δωμάτιο έστω κι αν οι χαρακτήρες βρίσκονται σε διαφορετικά. 
Είναι υποχρεωτικό να τραβήξετε κάρτα την πρώτη φορά που θα εισέλθουν οι χαρακτήρες στο δωμάτιο και όχι σε έτερους γύρους. Επίσης, κάρτα τραβάτε μόνο σε Δωμάτια (Μπουντρούμια) και όχι σε διαδρόμους ή σκάλες. Δεν χρειάζεται να τραβήξετε κάρτα για το δωμάτιο του Αντικειμενικού Στόχου διότι έχει δικούς του ιδιαίτερους κανόνες. 

ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ
Τα μπουντρούμια είναι δωμάτια με διαστάσεις 4 τετραγώνων επί 4 τετραγώνων. Την πρώτη φορά που θα εισέλθουν οι Ήρωες, τραβήξτε μία κάρτα Γεγονότων για να ανακαλύψετε τι κρύβει το δωμάτιο. Οι κάρτες Γεγονότων χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, Γεγονότα και Τέρατα. Εάν εμφανισθεί Γεγονός ακολουθήστε τις οδηγίες της Κάρτας. Εάν εμφανιστούν Τέρατα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες. Για το πώς τοποθετούνται τα Τέρατα δείτε το κεφάλαιο «Η Φάση των Πολεμιστών».

Πρώτα από όλα πρέπει να δείτε πόσα Τέρατα εμφανίζονται, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της κάρτας. Αν πχ η κάρτα λέει 2ζ6 σημαίνει ότι ρίχνοντας δύο ζάρια θα εμφανισθούν από 2 έως 12 τέρατα. Τοποθετήστε στην συνέχεια τα τέρατα. Κρατήστε την κάρτα των τεράτων κάπου πρόχειρα επειδή θα χρειαστεί στην επερχόμενη μάχη, καθώς εμπεριέχει πληροφορίες που θα σας χρειαστούν.

Εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να τοποθετηθούν τα τέρατα, τοποθετήστε μερικά σε διπλανά δωμάτια. Να ακολουθείτε πάντως αυστηρά τον κανόνα 1 προς 1. Αν υπάρχουν τέρατα που δεν μπορούν να μοιραστούν χρησιμοποιήστε τις μάρκες των πολεμιστών. 

Τοποθετήστε τα τέρατα με τέτοιον τρόπο ώστε να φαίνονται ποίον χαρακτήρα αντιμετωπίζουν. 

ΔΩΜΑΤΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ
Στο Δωμάτιο του Αντικειμενικού Στόχου βρίσκεται η τελευταία δοκιμασία των Ηρώων. Όταν εισέλθουν σε αυτό οι χαρακτήρες σας μην τραβήξετε κάρτα Γεγονότος. Σε αυτήν την περίπτωση ανοίξτε το βιβλίο με τις Περιπέτειες. Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν όλοι οι ιδιαίτεροι κανόνες που χρειάζονται ώστε οι χαρακτήρες να εκπληρώσουν τον στόχο τους. Θα διαπιστώσετε πως για να εκπληρωθεί αυτός ο στόχος οι χαρακτήρες σας θα πρέπει να παλέψουν με πολλά τέρατα.

ΝΕΑ ΤΕΡΑΤΑ
Μετά την τοποθέτηση των τεράτων στο Δωμάτιο κατά την διάρκεια της Φάσης των Τεράτων, ο γύρος τους τελειώνει. Δεν μπορούν να μετακινηθούν ή να πολεμήσουν παρά μόνο στην επόμενη Φάση των Τεράτων.
Αν όμως τα τέρατα εμφανίστηκαν στην Φάση της Δύναμης, τότε πολεμούν κανονικά στην Φάση των Τεράτων.    

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗ
Εκτός από καινούργια τέρατα, όπως εξηγήθηκε παραπάνω, τα τέρατα που υπάρχουν ήδη κινούνται και πολεμούν.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ
Τα Τέρατα πάντα πολεμούν τους Ήρωες. Το πώς γίνεται αυτό εξαρτάται από το πού είναι τοποθετημένα και τι οπλισμό φέρουν.
Αν ένα τέρας είναι καθηλωμένο δίπλα από έναν πολεμιστή, δεν μετακινείται, και συνεχίζει να πολεμά. 
Αν ένα τέρας είναι εξοπλισμένο με εκηβόλο όπλο και έχει οπτική επαφή, μένει εκεί που είναι και χρησιμοποιεί το όπλο του.
Αν ένα τέρας είναι εξοπλισμένο με εκηβόλο όπλο και δεν έχει οπτική επαφή, μετακινείται ώστε να έχει και μετά χρησιμοποιεί το όπλο του.
Εάν ένα τέρας δεν είναι εξοπλισμένο με εκηβόλο όπλο ή εξοπλισμένο με εκηβόλο όπλο και δεν μπορεί να έχει οπτική επαφή, τότε μετακινείται προς κάποιον χαρακτήρα. Εάν ένα τέρας βρεθεί δίπλα από έναν χαρακτήρα τότε θα τον πολεμήσει. Εάν είναι δυνατόν να θυμηθείτε να εφαρμόσετε τον κανόνα 1 προς 1. 

Ο Κανόνας 1 προς 1
Τα τέρατα πρέπει να μοιράζονται ισομερώς στους χαρακτήρες, όπου αυτό είναι δυνατό. Έτσι, εάν οι ήρωες βρεθούν απέναντι σε 8 Ορκ, τότε κάθε ήρωας θα πρέπει να αντιμετωπίσει 2 Ορκ. Ο κανόνας αυτός εφαρμόζεται τόσο στην τοποθέτηση των τεράτων όσο και στο ποίους από τους χαρακτήρες θα πολεμήσουν σε κάθε γύρο.  

ΚΙΝΗΣΗ
Τα τέρατα κινούνται όπως και οι ήρωες. Προωθούνται τόσα τετράγωνα ανάλογα με τον αριθμό που υπάρχει στο χαρακτηριστικό τους (Μ). Με το πέρας της κίνησης το τέρας μπορεί να επιτεθεί σε οποιονδήποτε ήρωα βρίσκεται σε διπλανό τετράγωνο.
Κάποια τέρατα έχουν ειδικούς κανόνες. Αυτοί είναι γραμμένοι πάνω στην κάρτα τους ή στο οπισθόφυλλο του Βιβλίου των Κανόνων.

ΚΑΘΗΛΩΣΗ
Ο κανόνας της καθήλωσης ισχύει για τα τέρατα όπως στους πολεμιστές. Η διαφορά είναι πως άπαξ και καθηλωθούν δεν μπορούν να ξεφύγουν από την θέση που βρίσκονται, εν αντιθέσει με τους χαρακτήρες που μπορούν.

Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
Τα τέρατα που εμφανίστηκαν ως Απροσδόκητο γεγονός θα πρέπει να υπακούσουν στον Κανόνα της Πρώτης Επίθεση στην επερχόμενη Φάση των Τεράτων.
Τα τέρατα που εμφανίστηκαν επειδή οι Ήρωες μπήκαν σε κάποιο δωμάτιο θα πρέπει να υπακούσουν στον Κανόνα της Πρώτης Επίθεση στην επόμενη Φάση των Τεράτων. 
Ο Κανόνας της Πρώτης Επίθεσης λέει το εξής: Τα τέρατα τα οποία τοποθετήθηκαν δίπλα σε έναν πολεμιστή θα πρέπει να κάνουν την πρώτη τους επίθεση σε εκείνον. Στην περίπτωση που ο πολεμιστής μετακινήθηκε, θα τον ακολουθήσουν. 
Ο Κανόνας της Πρώτης Επίθεσης υπερισχύει του κανόνα 1 προς 1. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι επειδή έχετε αποφασίσει ποία τέρατα θα είναι εκείνα που θα πολεμήσουν τους πολεμιστές. Μόλις τελειώσει η Πρώτη επίθεση τότε εφαρμόζεται και πάλι ο κανόνας 1 προς 1. 
Να έχετε στα υπ’ όψιν ότι τα καθηλωμένα τέρατα μένουν εκεί που είναι, ανεξάρτητα του κανόνα της Πρώτης Επίθεσης.

Comments