Warhammer Quest: Η Φάση της Εξερεύνησης


Η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ
Κατά την διάρκεια της εξερευνήσεως  νέα κομμάτια δωματίων μπορούν να τοποθετηθούν και να επεκτείνουν τον λαβύρινθο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει οι ήρωες να εξερευνήσουν το σκοτάδι που υπάρχει πέρα από τις πόρτες.

ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ
Μόνο ο Αρχηγός μπορεί να εξερευνήσει, χρησιμοποιώντας το φανάρι του για να οδηγήσει τους άλλους ήρωες μέσα από τα σκοτάδια.  Η εξερεύνηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν δεν υπάρχουν τέρατα στο δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται ο Αρχηγός. Είναι φύσει αδύνατον να πολεμά η ομάδα και να εξερευνά ταυτόχρονα.

Για να μπορέσει ο Αρχηγός να εξερευνήσει θα πρέπει να βρίσκεται δίπλα στην πόρτα που οδηγεί στο άγνωστο τμήμα του λαβυρίνθου. Στην φάση της εξερεύνησης ο παίκτης πρέπει να ανακοινώσει ότι εξερευνά και τραβά μία κάρτα από την στοίβα Δωματίων. Η κάρτα θα δείξει τι είδους δωμάτιο ή διάδρομος βρίσκεται πίσω από την πόρτα.

Πάρτε την αντίστοιχη πινακίδα και τοποθετήστε την στην πόρτα.

Είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε την κάρτα επάνω στην πινακίδα ώστε να ξέρετε ότι δεν έχετε εξερευνήσει ακόμη αυτό το τμήμα του λαβύρινθου.

Από την στιγμή που τοποθετήθηκε η πινακίδα οι ήρωες μπορούν να εισέλθουν σε αυτήν στην επόμενη Φάση των Πολεμιστών. Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση να μπείτε στο καινούργιο δωμάτιο ή διάδρομο που ανακαλύψατε. Μπορείτε κάλλιστα να συνεχίσετε την εξερεύνηση άλλων τμημάτων 
Η Φάση της Εξερεύνησης τελείωσε και αρχίζετε πάλι από την Φάση της Δύναμης.









Ταυ-Διασταυρώσεις
Αν φθάσετε σε Ταυ-Διασταύρωση τοποθετήστε την αντίστοιχη πινακίδα κανονικά όπως και τις άλλες. Πριν όμως κάνετε οτιδήποτε άλλο πρέπει να μοιράσετε τις κάρτες Δωματίων. Οι ήρωες  γνωρίζουν ότι ο αντικειμενικός τους στόχος βρίσκεται ή από την μία μεριά ή την άλλη, δεν γνωρίζουν όμως ποία. Ο διαμοιρασμός των καρτών ξεκινά από το κάτω μέρος της στοίβας. Μοιράστε τις κάρτες μία μία έως ότου δημιουργηθούν δύο στοίβες. Τοποθετήστε κάθε μία από τις καινούργιες στοίβες πίσω από τις νέες πόρτες. Όταν οι ήρωας αρχίσουν την εξερεύνηση, χρησιμοποιήστε την αριστερή στοίβα εάν συνεχίσουν αριστερά ή την δεξιά στοίβα εάν συνεχίσουν δεξιά.


Αν κατά την διάρκεια της εξερεύνησης τελειώσουν οι κάρτες χωρίς να βρεθεί ο αντικειμενικός στόχος τότε ο λαβύρινθος τελειώνει σε εκείνο το σημείο. Οι ήρωες θα πρέπει να γυρίσουν πίσω και να συνεχίσουν την εξερεύνηση ή να εγκαταλείψουν την αποστολή τους.





Comments