Kings of War-Τύποι σημείων εδάφους




Στο Kings of War υπάρχουν τέσσερεις τύποι σημείων εδαφών

Απαγορευτικά Σημεία Εδάφους
Οι μονάδες δεν μπορούν να περάσουν μέσα από απαγορευτικό σημείο εδάφους και θα πρέπει να κάνουν τον κύκλο. Προτείνεται να χαρακτηρίσετε τα κτήρια, υψηλούς τοίχους και άλλα μεγάλα κομμάτια ως απαγορευτικά σημεία εδάφους. Οι μονάδες μπορούν να κάνουν μεταβολή όταν είναι να προσπεράσουν απαγορευτικά σημεία εδάφους, όπως ακριβώς όταν είναι να διαπεράσουν άλλες μονάδες.




Δύσκολα Σημεία Εδάφους

Αυτός ο τύπος σημείων εδάφους αποτελείται από πράγματα όπως δάση, χωράφια, περιοχές με βράχους ή άλλα σημεία γεωλογικών σχηματισμών κ.ο.κ. Συνήθως είναι πολλά σημεία εδάφους κολλημένα πάνω σε μία μεγάλη βάση. Αυτό βοηθάει να οριστεί η περιοχή του σημείο εδάφους- όλη αυτή η περιοχή θεωρείται ως δύσκολο σημείο εδάφους. Όταν οι μονάδες κινούνται επί τροχάδην, τα Δύσκολα Σημεία Εδάφους θεωρούνται πλέον ως Απαγορευτικά Σημεία Εδάφους.


Εμπόδια
Τα εμπόδια είναι μακρά και στενά σημεία εδάφους, όπως πχ ένα τοιχίο, ένας φράκτης, μία περίφραξη, κ.ο.κ., κάτι το οποίο ένα πλάσμα στο μέγεθος περίπου του ανθρώπου να μπορεί να δει πέρα από αυτό και να μπορεί με άνεση να το σκαρφαλώσει και να το περάσει. Οι μονάδες μορούν να περάσουν πάνω από εμπόδια (ακόμη και να τελειώσουν την κίνησή τους επάνω τους), δεν μπορούν όμως να τα περάσουν «επί τροχάδην». Τα Εμπόδια δεν θα πρέπει να είναι υψηλότερα της 1’’- αν είναι μεγαλύτερα της μίας ίντσας τότε θεωρούνται Απαγορευτικά Σημεία Εδάφους.


Διακοσμητικά Σημεία Εδάφους
Μικρά σε μέγεθος κομμάτια σημείων εδάφους, όπως ένα δένδρο ή ένας θάμνος θεωρούνται διακοσμητικά και αγνοούνται πλήρως για οτιδήποτε αφορά το παιγνίδι. Οι μονάδες μπορούν να διαβούν ελεύθερα και να τελειώσουν την κίνησή τους επάνω τους. Είναι καλό τα διακοσμητικά σημεία εδάφους να είναι αφαιρούμενα αλλά με κάποιο τρόπο να μπορείτε να σημειώνετε την θέση της μονάδας εάν δεν μπορεί να σταθεί επάνω τους.  

Comments