Η Εποχή του Σίγκμαρ-Pitched Battles



Οι Pitched Battles είναι η ιδανική μορφή για να παίξει κάποιος μάχες χωρίς πολλούς μπελάδες για πόσα μοντέλα υπάρχουν στους αντίπαλους στρατούς και για να υπάρχει μία σχετική ισορροπία. Η συγκεκριμένη μορφή λειτουργεί άψογα για τουρνουά. Υπάρχουν τρία επίπεδα πόντων τα οποία έχουν και αντίστοιχο χρόνο παιξίματος. Αυτά είναι:

Μέχρι 1000 πόντους (Vanguard) η μάχη κρατά περίπου 1,30 ώρα.
Μέχρι 2000 πόντους (Battlehost) η μάχη κρατά περίπου 2 με 2,30 ώρες.
Μέχρι 2500 πόντους (Warhost) η μάχη κρατά από 3 και παραπάνω ώρες.

Κάθε παίκτης επιλέγει τον στρατό του από τις τέσσερεις Μεγάλες Συμμαχίες (Θάνατος, Καταστροφή, Τάξη, Χάος).
Οι μονάδες που επιλέγονται έχουν έναν ελάχιστο και έναν μέγιστο αριθμό μοντέλων. Ανάλογα με τον αριθμό των μοντέλων πληρώνετε και τους αντίστοιχους πόντους.

Παράδειγμα
Plaguebearers of Nurgle
Ελάχιστος αριθμός μοντέλων: 10
Μέγιστος αριθμός μοντέλων: 30
Πόντοι ανά 10 μοντέλα: 100

Το σύνολο των πόντων των μονάδων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το σύνολο της συμφωνηθείσας οροφής.

Το επόμενο βήμα στην επιλογή των μονάδων είναι ο Ρόλος Μάχης. Ανάλογα το επίπεδο της μάχης υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στο τί είδους μονάδες μπορείτε να κατεβάσετε.

Στο επίπεδο Vanguard μπορείτε να έχετε:
1-4 Leaders
2+ Battleline
0-2 Artillery
0-2 Behemoths
Οποιονδήποτε αριθμό άλλων μονάδων

Στο επίπεδο Battlehost μπορείτε να έχετε:
1-6 Leaders
3+ Battleline
0-4 Artillery
0-4 Behemoths
Οποιονδήποτε αριθμό άλλων μονάδων

Στο επίπεδο Warhost μπορείτε να έχετε:
1-8 Leaders
4+ Battleline
0-5 Artillery
0-5 Behemoths
Οποιονδήποτε αριθμό άλλων μονάδων

Παρατήρηση: Εάν ένα μοντέλο έχει τις λέξεις κλειδιά Leader και Behemoth, τότε πιάνουν μία θέση Leader και μία Behemoth.

Παράδειγμα
Vampire Lord on Zombie Dragon (Leader, Behemoth)

Αν θελήσετε να κατεβάσετε κάποιο Warscoll Battalion και θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες που σας προσφέρει, θα πρέπει να πληρώσετε κάποιους επί πλέον πόντους οι οποίοι αναφέρονται στο  General's Handbook.

Παράδειγμα
Gorefist +120 πόντοι

Σε κάποιες περιπτώσεις ξόρκια ή ικανότητες μπορούν να φέρουν επί πλέον μονάδες ως ενισχύσεις. Στην περίπτωση των Pitched Battles, θα πρέπει να έχετε κρατήσει ως "απόθεμα" πόντους τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καλέσετε μονάδες μέχρι το σύνολο των πόντων που έχετε αποθηκεύσει. Κάθε φορά που φέρνετε μονάδα αφαιρείτε από τους πόντους που κοστίζει από τους πόντους που έχετε αποθηκεύσει.

Παράδειγμα
Επίπεδο Vanguard: 800 πόντοι σε μονάδες και 200 σε αποθεματικό. Ο Chaos Lord καλεί μονάδες από την ικανότητα που έχει. Καλεί μία μονάδα Chaos Warriors οι οποίοι κοστίζουν 160. Μένουν ακόμη 40 πόντοι για να χρησιμοποιήσει για να καλέσει μονάδα.

Για μάχες επιπέδου Vanguard μία επιφάνεια 4x4 είναι ιδανική.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

1. Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε ένα ξόρκι τον γύρο αντί για ένα ανά μάγο. Π.χ Μπορείτε να κάνετε ένα Arcane Bolt στον γύρο σας.

2. Κάθε ζαριά που φέρνει 1, είναι πάντα αποτυχία. Αυτό ισχύει μετά τα re-rolls αλλά πριν χρησιμοποιήσετε κάποια μεταβλητή.

3. Επί πλέον επιθέσεις, ζαριές Για να Κτυπήσουν, ζαριές Σωσίματος, που δημιουργούνται από την χρήση μίας Ικανότητες δεν μπορούν να δώσουν επί πλέον επιθέσεις, ζαριές Για να Κτυπήσουν, ζαριές Σωσίματος.

4. Κάποιες φορές δεν θα έχετε το σύνολο των μοντέλων που απαιτούνται για να συμπληρώσετε ένα όριο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα πληρώσετε ολόκληρους τους πόντους που χρειάζονται για να κατέβει η μονάδα.

Παράδειγμα
8 Clanrats κοστίζουν 60 πόντους, όσο και οι 10 που απαιτούνται για το όριο.

Comments