Star Wars: Armada-Φάση Εντολών (Command)

ΦΑΣΗ 1η: ΕΝΤΟΛΕΣ (COMMAND)

Κατά την διάρκεια αυτής της φάσης, οι παίκτες μυστικά και ταυτοχρόνως χρησιμοποιούν τους πίνακες επιλογές εντολών (command dial) και επιλέγουν τις εντολές για καθένα από τα διαστημόπλοιά τους. Όταν αποκαλυφθούν, κάθε εντολή δίνει στο διαστημόπλοιο ένα πανίσχυρο μπόνους.


Για να επιλεχθεί μία εντολή, περιστρέψτε τον πίνακα επιλογών εντολών στον επιθυμητό δείκτη εντολής ο οποίος οριοθετείτε από τον συνδετήρα του πίνακα επιλογών. Μετά τοποθετήστε τον πίνακα επιλογών εντολών δίπλα στην κάρτα του διαστημοπλοίου, βλέποντας προς τα κάτω, και κάτω από άλλους δείκτες επιλογών εντολών που έχουν ήδη ανατεθεί σε αυτό το διαστημόπλοιο.

Από την στιγμή που οι πίνακες επιλογής εντολών τοποθετούνται με το μέτωπό τους προς τα κάτω, κάθε παίκτης μπορεί να σχεδιάσει την στρατηγική του μυστικά, κρατώντας κρυφές τις εντολές του από τους αντιπάλους του.

Κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης Εντολών, οι παίκτες πρέπει να αναθέσουν πίνακες επιλογής εντολών στα διαστημόπλοιά τους ίσους με την Αξία Εντολών (Command Value) του κάθε διαστημοπλοίου. 

Σε κάθε Φάση Εντολών μεταγενέστερων γύρων, οι παίκτες επιλέγουν μόνο μία εντολή για κάθε διαστημόπλοιό τους καθώς κάθε διαστημόπλοιο αποκαλύπτει έναν πίνακα επιλογών εντολών κατά την διάρκεια της Ship Phase. Από την στιγμή που οι νέες εντολές τοποθετούνται κάτω ακριβώς από τις προηγούμενες, οι παίκτες συχνά κάνουν τα σχέδιά τους για μελλοντικούς γύρους.

Όταν και οι δύο παίκτες τελειώσουν με τις εντολές των διαστημοπλοίων τους, προχωρούν στην Ship Phase.



Οι Επιλογές Εντολών

Repair

Navigate
Concentrate Fire
Squadron
Navigate: Αλλαγή ταχύτητος και αύξηση ικανότητος ελιγμών

Squadron: Εντολή σε κοντινά σμήνη να κινηθούν και να επιτεθούν

Repair: Διόρθωση Ασπίδων και ζημιών στο κύτος του διαστημοπλοίου

Concentrate Fire: Αύξηση της δύναμης μίας επιθέσεως

Comments