WARHAMMER QUEST: Ο ΑΡΓΥΡΟΣ ΠΥΡΓΟΣ-Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ


Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ
Πρώτα έρχεται η φάση του πεπρωμένου. Ο Μαρκαρισμένος παίκτης παίρνει τα ζάρια του πεπρωμένου και τα ρίχνει. Στην συνέχεια παίρνει τα ζάρια που είναι μοναδικά και τα τοποθετεί στα μπλε διαστήματα του Πίνακα της Μοίρας. Οι διπλές, τριπλές κ.ο.κ αφαιρούνται. Μετά τον πρώτο γύρο, τα ζάρια που αφαιρούνται έχουν συνέπειες.

Τα ζάρια του Πεπρωμένου
Τα ζάρια του Πεπρωμένου που βρίσκονται πάνω στον πίνακα της μοίρας επί της ουσίας είναι επί πλέον ζάρια που μπορούν να χρησιμοποιούν οι ήρωες και τα οποία μπορούν να μοιραστούν μεταξύ τους. Κατά την διάρκεια του γύρου μπορείτε να κάντε δράσεις ξοδεύοντας ζάρια του Πεπρωμένου που βρίσκονται στα μπλε διαστήματα. Η Μοίρα σαφώς και δεν ευνοεί κάποιον συγκεκριμένο, οπότε μην διανοηθείτε ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε επειδή κάποιος θα παίξει πρώτος. Κάθε φορά που χρησιμοποιείται ένα ζάρι Πεπρωμένου, το μεγαλύτερο σε αξία ζάρι που βρίσκεται στα μπλε διαστήματα κλειδώνει. Μεταφέρετέ το στα μωβ διαστήματα. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κλειδωμένα ζάρια, τα οποία όμως επιστρέφουν στα μπλε διαστήματα ώστε να χρησιμοποιηθούν από τον επόμενο παίκτη.

Ο τελευταίος παίκτης δεν κλειδώνει ζάρια και μπορεί να χρησιμοποιήσει όσα επιθυμεί.

ΤΟ ΡΙΞΙΜΟ ΤΩΝ ΖΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ
Όταν αφαιρείτε διπλά ζάρια από το ρίξιμο των ζαριών του Πεπρωμένου, μπορεί να υπάρξουν συνέπειες. Εκτός κι αν όλοι οι ήρωες βρίσκονται στην Είσοδο, οι διπλές που αφαιρούνται δεν έχουν συνέπειες.    

Ευμετάβλητη Μοίρα
Αν και τα πέντε ζάρια αφαιρεθούν, τότε κάθε ήρωας ρίχνει ένα Ζ3 και αφαιρεί τόσα πλήγματα από την Κάρτα του. Αν όλα τα ζάρια έχουν τον ίδιο αριθμό, τότε ο κάθε ήρωας τραβά μία Κάρτα επιδεξιότητας. Στην συνέχεια ολοκληρώστε τις συνέπειες των αφαιρεμένων ζαριών.  

Απροσδόκητο Γεγονός
Αν αφαιρεθούν Άσσοι ή Εξάρες, τότε υπάρχει ένα απροσδόκητο γεγονός. Ρίξτε δύο ζάρια. Το πρώτο είναι οι δεκάδες και το δεύτερο οι μονάδες (Ζ66). Στην συνέχεια διαβάστε το αντίστοιχο εδάφιο στο βιβλίο των κανόνων. Π.χ. Αν έλθει 2 και 6, διαβάστε το εδάφιο 26 του βιβλίου των περιπετειών.

Αν αφαιρεθούν Δυάρες και υπάρχει ήρωας με δύο ή περισσότερες κάρτες θησαυρού, τοποθετήστε τον Pug όσο πιο κοντά γίνεται στον ήρωα που έχει τις περισσότερες.
Οι Ήρωες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες θησαυρών όσο ο Pug βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο.


Τύχη: Αφαιρέστε τον Pug την ώρα που είναι να τραβήξετε κάρτα θησαυρού. Αντί για μία τραβάτε δύο. 
Ατυχία: Ρίξε ένα ζάρι για κάθε κάρτα θησαυρού που έχεις. Στο 1 ή 2, επέστρεψε την κάρτα στον πάτο της στοίβας.

Αν αφαιρεθούν Τριάρες και υπάρχει ήρωας με δύο ή περισσότερες κάρτες επιδεξιότητας, τοποθετήστε τον Blot όσο πιο κοντά γίνεται στον ήρωα που έχει τις περισσότερες.
Οι Ήρωες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες επιδεξιότητας όσο ο Blot βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο.



Τύχη: Αφαίρεσε τον Blot όταν είναι να κερδίσεις επιδεξιότητα. Αντί για δύο κάρτες τραβάς τέσσερεις.
Ατυχία: Διάλεξε τυχαία μία από τις κάρτες επιδεξιότητας που έχεις κι γύρνα την ανάποδα μέχρι την επόμενη Ανάπαυση. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κάρτα όσο είναι ανάποδα.

Αν αφαιρεθούν Τεσσάρες και υπάρχουν αντίπαλοι πάνω στον πίνακα με Ζωτικότητα 3 και άνω, τοποθετήστε τον Tweek όσο πιο κοντά γίνεται στον αντίπαλο με την μεγαλύτερη Ζωτικότητα.
Αν οι Ήρωες βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο με τον Tweek, αφαιρέστε 1 από τις ζαριές Επίθεσης των Ηρώων.

Τύχη: Αφαίρεσε τον Tweek όταν ρίχνεις ζαριές για Δράσεις ή για Ζάρια του Πεπρωμένου, και ρίξε ξανά μέχρι δύο ζάρια.
Ατυχία: Αφαίρεσε Ζ3 Ζάρια Ηρώων από την κάρτα του Ήρωά σου. Αφαίρεσε ένα Ζάρι Πεπρωμένου για κάθε ζάρι Ήρωα που δεν μπορείς να αφαιρέσεις.  

Αν αφαιρεθούν Πεντάρες και υπάρχουν τρεις ή περισσότεροι αντίπαλοι πάνω στον πίνακα, τοποθετήστε τον Slop στην πλησιέστερη πύλη που βρίσκεται ο Μαρκαρισμένος Ήρωας.
Όσο ο Slop βρίσκεται στον πίνακα αφαιρέστε 1 από την Κίνηση των Ηρώων.


Τύχη: Κατά την διάρκεια της σειράς σου αφαίρεσε τον Slop για να μετακινηθείς μέχρι 3 διαστήματα χωρίς να χρησιμοποιήσεις ζάρι.
Ατυχία: Μέχρι το τέλος του γύρου, η κίνηση του Ήρωά σου γίνεται 1 και η Ευκινησία γίνεται 6+.  

Comments