BATTLE CRY- Το στήσιμο του παιγνιδιού



Διαλέξτε σενάριο μάχης
Διαλέξτε ένα από τα 30 σενάρια μάχης που υπάρχουν στο τμήμα σεναρίων. Κάθε σενάριο έχει χάρτη του πεδίου της μάχης, μία σύντομη περιγραφή της μάχης και τις Επιτελικές Σημειώσεις.

Στήστε τον Πίνακα του Παιγνιδιού
Κάθε σενάριο έχει ένα χάρτη του πεδίου της μάχης που δείχνει που αναπτύσσονται τα στρατεύματα και που τοποθετούνται τα πλακίδια με τα σημεία εδάφους. Στήστε τον Πίνακα του Παιγνιδιού ανάλογα με τον χάρτη.

Στρατηγοί και μονάδες
Κάθε ίχνος μονάδος στον χάρτη υποδηλώνει είτε μία μεμονωμένη φιγούρα στρατηγού είτε μμία μονάδα αποτελούμενη από πολλές φιγούρες.




Σημεία Εδάφους
Τα σημεία εδάφους έχουν διαφορετικό αντίκτυπο στο παιγνίδο. Υπάρχουν δώδεκα διαφορετικά πλακίδια με σημεία εδάφους.
1. Δάσος
2. Περιβόλι
3. Λόφος
4. Πόλη
5. Αγροικία
6. Υδάτινο σημείο εδάφους
7. Γέφυρα
8. Χωράφι
9. Δύσκολο σημείο εδάφους
10. Φράκτης
11. Οχύρωμα
12. Πρόχειρο οχύρωμα 

Μάρκες Σημαιών
Οι μάρκες σημαιών σηματοδοτούν κάποιες ιδιαίτερες μονάδες ή εξάγωνα αντικειμενικών σκοπών. Αν σε κάποιο σενάριο υπάρχουν ιδιαίτερες μονάδες ή εξάγωνα αντικειμενικών σκοπών, θα είναι σημειωμένα στον χάρτη και θα επεξηγούνται στις οδηγίες. 



Ιδιαίτερη Μονάδα: Όταν μετακινείτε την ιδιαίτερη μονάδα θα πρέπει να μετακινείτε και την μάρκα μαζί της. Η μάρκα δεν μετράει ως φιγούρα που μπορεί να αφαιρεθεί ως απώλεια μάχης, ούτε επίσης μεταφέρεται. Αφαιρέστε την μάρκα από το πεδίο της μάχης όταν το τελευταίο κομμάτι της ιδιαίτερης μονάδας καταστραφεί. 

Εξάγωνο Αντικειμενικού Σκοπού: Τοποθετήσετε την μάρκα της σημαίας στο εξάγωνο αντικειμενικού σκοπού. Το σύνηθες είναι μόλις η μονάδα σας κατέχει ένα εξάγωνο αντικειμενικού σκοπού να παίρνει την σημαία και να την τοποθετεί στην στήλη με τις καταληφθείσες σημαίες. 


Διαβάζοντας της Επιτελικές Σημειώσεις
Κάθε σενάριο εσωκλείει επιτελικές σημείωσες με πληροφορίες για τα ακόλουθα:
  • Τον διοικούντα στρατηγό 
  • Τον αριθμό Καρτών Διαταγών που έχει στο χέρι του ο κάθε παίκτης
  • Ποίος παίκτης ξεκινά πρώτος
  • Ο αριθμώς σημαιών που πρέπει να καταληθφούν προκειμένουν να υπάρξει νικητής. 
  • Αν υπάρχουν ιδιαίτεροι κανόνες ή συνθήκες νίκης. 

Αν οι ιδιαίτεροι κανόνες της μάχης αναφέρουν ότι χρειάζεται μία μονάδα να κατέχει εξάγωνο αντικειμενικού σκοπού, σημαίνει πεζικό, ιππικό ή πυροβολικό μπορούν να το κάνουν, όχι μεμονωμένος στρατηγός. 

Μοιράστε Κάρτες Διαταγών 
Ανακατέψτε τις κάρτες διαταγών και μοιράστε τον αριθμό που αναφέρουν οι Επιτελικές Σημειώσεις. 

Comments