Eldritch Horror: Φάση 2α: Η Φάση Συναπαντήματος (Encounter)

Κατά την διάρκεια αυτής της φάσης, καθε ερευνητής μπορεί να ολοκληρώσει ένα συναπάντημα. Συνήθως τα συναπαντήματα έχουν πάνω στην κάρτα τους ένα μικρό αφήγημα το οποίο μπορεί να έχει θετική ή/και αρνητικές επιπτώσεις. 

Η φάση αυτή ξεκινά με τον Αρχιερευνητή (Lead Investigator). Πρώτος αυτός ολοκληρώνει ένα συναπάντημα, έπειτα ολοκληρώνει αυτός που κάθετε στα αριστερά του, κ.ο.κ, έως ότου όλοι οι ερευνητές να έχουν ολοκληρώσει ένα συναπάντημα.

Κατά την διάρκεια της Φάσης Συναπαντήματος, αν ένας ερευνητής βρίσκεται σε κάποια θέση που περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα Τέρατα, θα πρέπει σε εκείνη την θέση να ολοκληρώσει ένα Συναπάντημα Μάχης ενάντια σε κάθε Τέρας, ένα κάθε φορά, με σειρά της επιλογής του. Αν δεν υπάρχουν άλλα Τέρατα στην θέση του ερευνητού, μπορεί να ολοκληρώσει ένα συναπάντημα τοποθεσίας ή ένα συναπάντημα μάρκας της επιλογής του όπως περιγράφονται πιο κάτω.

Αν ένας ερευνητής έχει την Κατάσταση Περιορισμού (Detained Condition) ολοκληρώνει το πίσω μέρος της κάρτας αντί να να κάνει ένα συναπάντημα. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη κι αν υπάρχει Τέρας στην θέση που βρίσκεται!

ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ (Combat Encounter)
Αν ένας ερευνητής βρίσκεται σε μία θέση που υπάρχουν ένα και παραπάνω Τέρατα, πρέπει να ολοκληρώσει ένα Συναπάντημα Μάχης ενάντια σε κάθε Τέρας που βρίσκεται σε εκείνη την θέση, ένα κάθε φορά, με την σειρά που επιθυμεί. 

Μετά το πέρας όλων των Συναπαντημάτων Μάχης, κι αφού δεν υπάρχει άλλο Τέρας στην θέση του, ο ερευνητής μπορεί αν επιθυμεί να ολοκληρώσει άλλο ένα Συναπάντημα.

ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑΤΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ (Location Encounter)
Ο ερευνητής τραβά μία κάρτα από την στοίβα Συναπαντημάτων που αντιστοιχεί στην καλλιτεχνική απεικόνιση της θέσης που βρίσκεται ή από την στοιβάδα Γεικων Συναπαντημάτων. Ολοκληρώνει το τμήμα που αντιστοιχεί στην θέση που βρίσκεται και στην συνέχεια πετάει την κάρτα.

Αν ο ερευνητής έχει να τραβήξει κάρτες από πολλαπλούς τύπους καρτών συναπαντήματος, εκείνος είναι που επιλέγει από ποία στοιβάδα καρτών θα τραβήξει.  

Παράδειγμα: Ένας ερευνητής βρίσκεται στο Άρκαμ, Μπορεί να διαλέξει από την στοιβάδα Γενικών Συναπαντημάτων ή από την στοιβάδα Συναπαντημάτων Αμερικής. Αν επιλέξει να τραβήξει κάρτα από τα Γενικά Συναπαντήματα, ολοκληρώνει το τμήμα που λέει «Πόλη». 

Το κείμενο κάτω από κάθε επώνυμο σημείο του χάρτη, αναφέρει ποιο γενικό χαρακτηριστικό υπάρχει στις κάρτες συναπαντήματος του σημείου εκείνου. 


Παράδειγμα: Τα συναπαντήματα της Ρώμης συνήθως βελτιώνουν την Θέληση (Will). 

ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΜΑΡΚΩΝ 
Ορισμένες μάρκες τοποθετούνται σε σημεία πάνω στον χάρτη και προφέρουν για την θέση εκείνη επί πλέον επιλογές συναπαντημάτων στους ερευνητές 
-Οι μάρκες Στοιχείων επιτρέπουν να τραβήξουν κάρτες από τα συναπαντήματα Έρευνας. 
-Οι μάρκες Πυλών επιτρέπουν στους ερευνητές να τραβήξουν κάρτες από τα συναπαντήματα Άλλου Κόσμου
-Η μάρκα Ενεργής Αποστολής επιτρέπει στους ερευνητές να τραβήξουν κάρτα από τα συναπαντήματα Αποστολής. 
-Οι μάρκες Φήμης επιτρέπεουν στους ερευνητές να ολοκληρώσουν το συναπαντήμα που αναφέρεται πάνω στην κάρτα Μύθος (Φήμη).
-Οι μάρκες Εκτός Μάχης Ερευνητών επιτρέπουν στον ερευνητή να ολοκληρώσει το συναπάντημα που αναφέρεται στο πίσω μέρος του φυλλαδίου του εκτός μάχης Ερευνητού.

Comments