Beyond the Gates of Antares-Οι Μονάδες στο Beyond the Gates of Antares

Πεζικό
Οι μονάδες πεζικού αποτελούνται στις περισσότερες περιπτώσεις από πέντε μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή, συν όποια drones μπορούν να πάρουν.








Ομάδες Υποστήριξης Ελαφρών Όπλων Πεζικού
Συνήθως αυτές οι ομάδες αποτελούνται από δύο άτομα, το όπλο που χειρίζoνται, συν όποια drones συνοδεύουν την ομάδα. Λειτουργούν βοηθητικά στις ομάδες πεζικού.








Ομάδες Υποστήριξης Βαρέων Όπλων Πεζικού
Συνήθως αυτές οι ομάδες αποτελούνται από τρία άτομα, το όπλο που χειρίζoνται, συν όποια drones συνοδεύουν την ομάδα. Επειδή είναι μεγάλα σε μέγεθος είναι στατικά ή εποχούμενα.










Πολεμικά Drones
Τα Πολεμικά Drones αποτελούνται από ένα ή περισσότερα drones που φέρουν οπλισμό. Είναι αυτόνομες μονάδες και συμπεριλαμβάνουν βοηθητικά drones.









Οχήματα
Τα οχήματα είναι μεγαλύτερα από τις μοτοσυκλέτες ή τα πολεμικά drones. Συνήθως αποτελούνται από ένα μοντέλο, ή όποιος εξοπλισμός τα ακολουθεί θεωρούνται ως μία μονάδα.







Υποζύγια
Τα υποζύγια συνήθως είναι μονάδες που απαρτίζονται από τρία μοντέλα και βοηθητικά drones. Τα υποζύγια μπορεί να είναι μηχανικά, όπως οι Interceptor Bikes, ή πλάσματα, όπως τα skarks των Freeborns.






Θηρία

Για το παιγνίδι τα θηρία θεωρούνται «Πεζικό». Επειδή κάποια είναι τέρατα, κάποια άλλα δεν έχουν νοημοσύνη ή αν έχουν αυτή είναι μερική, χρειάζεται να υπάρχει ένας σχετικός διαχωρισμός από το κοινό πεζικό. Οι μονάδες Θηρίων μπορούν να έχουν εξοπλισμό ή drones. 



Τεράστια Θηρία

Αυτού του είδους τα μοντέλα αποτελούν ζωντανά οχήματα. Στον κόσμο του Αντάρη σπανίως χρησιμοποιούνται για πολεμικές επιχειρήσεις αλλά πάντα υπάρχει κάποια εξαίρεση. Το τεράστιο θηρίο μαζί με πλήρωμα ή εξοπλισμό, θεωρείται μία μονάδα.


Διοικητές
Οι μονάδες διοικητών αντιπροσωπεύουν διοικητές που είναι άνθρωποι, εξωγήινοι ή drones. Συνήθως συνοδεύονται από προσωπικό και εξοπλισμό. Όλοι οι τύποι μονάδων έχουν αντίστοιχες μονάδες διοίκησης. Το σύνηθες για μονάδες διοίκησης πεζικού είναι ένας διοικητής και τέσσερεις στρατιώτες.








Ανιχνευτές
Οι ανιχνευτές είναι μικρά εναέρια drones τα οποία λειτουργούν για ανίχνευση του πεδίου της μάχης, να συλλέγουν πληροφορίες ή να καθοδηγούν τις μονάδες στο πεδίο της μάχης. Οι ανιχνευτές είναι μοναδικά αλλά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας θραυσματοποιημένης μονάδας.




Ιδιαίτερες μονάδες
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν μονάδες που δεν μπορούν να κατηγοροποιηθούν κάπου αλλού. Π.χ οι Ghar Outcast Tectorist Scouts που ακολουθούν τους κανόνες του πεζικού ενώ μπορούν να λειτουργήσουν ως θραυσματοποιημένη μονάδα.








ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

Στο Beyond the Gates of Antares υπάρχουν λίγες σχετικά βάσεις στις οποίες τοποθετείτε τα μοντέλα σας. Οι βάσεις χρησιμοποιούνται για να μετράτε αποστάσεις, να διατηρούνται οι μονάδες σε σχηματισμό, αν βρίσκονται σε κάλυψη ή αν επηρεάζονται από εκρήξεις βαρέων πυρών. 

Το Πεζικό κυρίως χρησιμοποιεί τις στρογγυλές βάσεις των 25 χιλιοστών.









Κάποια μοντέλα, για λόγους στατικότητας ή επειδή θεωρούνται εξαιρετικά, τοποθετούνται σε στρογγυλές βάσεις των 40 χιλιοστών. Σχεδόν οτιδήποτε τοποθετείται σε αυτού του μεγέθους βάσεις, ακολουθεί τους κανόνες του Μεγάλου (Large).





Οι ομάδες Όπλων Υποστήριξης μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικές βάσεις. Νπορούν να τοποθετηθούν ξεχωριστά ή αν το το όπλο είναι σχετικά μικρό, τότε μπορεί να τοποθετηθεί μαζί με ένα μέλος του πληρώματος σε μία διπλή μακρόστενη βάση (βάση μηχανών).






Οι εποχούμενες μονάδες (μοντέλα επάνω σε μηχανές ή θηρία) συνήθως είναι επάνω σε διπλές μακρόστενες βάσεις ή σε μεγάλη στρογγυλή βάση, ανάλογα με το σχήμα του μοντέλου.








Τα Σμήνη είναι μονάδες που αποτελούνται από πολύ μικρά πλάσματα, από νανίτες, ή από πολλά μεμονωμένα θηρία. Η συνηθισμένη βάση που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι το 40 χιλιοστών.

Τα Πολεμικά Drones, τα οχήματα, και τα υπερμεγέθη θηρία συνήθως δεν έχουν βάση. Τα πάντα μετρώνται από το σώμα του μοντέλου.    




ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ
Τα μοντέλα που ανήκουν σε μονάδες, με κάποιες εξαιρέσεις, θα πρέπει να βρίσκονται σε σχηματισμό. Η απόσταση του ενός μοντέλου από το άλλο θα πρέπει να είναι μία ίντσα. Αν για κάποιο λόγο τα μοντέλα χάσουν την συνοχή τους, θα πρέπει στην επόμενη κίνηση που θα κάνουν να βρεθούν και πάλι σε σχηματισμό.

Οι μονάδες, είτε είναι φίλιες είτε είναι εχθρικές, θα πρέπει να διατηρούν μεταξύ τους απόσταση μεγαλύτερη από μία ίντσα. Στους κανόνες θα βρείτε αυτό το σύμβολο (>1'').

ΘΡΑΥΣΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
Τα μοντέλα που ανήκουν σε θραυσματοποιημένες μονάδες θεωρούνται ως ένα μοντέλο και ενεργοποιούνται ως έτσι. Παρ' όλα αυτά, τα μοντέλα που αποτελούν την μονάδα κινούνται ανεξάρτητα από αυτήν. 



Comments