WARHAMMER QUEST (Η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ)


Η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

1. Η δύναμη του Μάγου
Σε αυτήν την φάση ο Μάγος ρίχνει το ζάρι για να δει πόση μαγική δύναμη θα έχει. Επίσης, μετά το ρίξιμο του ζαριού θα δείτε αν υπάρχει κάποιο Απρόσμενο Γεγονός.





1.1. Απρόσμενο Γεγονός
Αν ο Μάγος φέρει 1 στο ζάρι τότε έχουμε ένα Απρόσμενο Γεγονός. Τραβήξτε την πάνω κάρτα από τον σωρό των καρτών «Γεγονότα»(Event). Διαβάστε τις οδηγίες της κάρτας. Αν και μπορεί να είναι ένα γεγονός που μπορεί να σας βοηθήσει στην εξέλιξη της περιπέτειάς σας, το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσετε Τέρατα.

Το Γεγονός έχει το γράμμα Ε στις επάνω γωνίες της κάρτας. Διαβάστε τις οδηγίες τις κάρτες και επιλύστε την άμεσα.
Τα Τέρατα έχουν το γράμμα Μ στις επάνω γωνίες της κάρτας. Δείτε πόσα και τί Τέρατα θα αντιμετωπίσετε. Πάρτε τα τέρατα και τοποθετήστε τα όπως θα σας εξηγηθεί στις επόμενες γραμμές. Κρατήστε την κάρτα για να δείτε πως πολεμούν τα Τέρατα και τι ανταμοιβή δίνουν.

1.2 Αν ο Μάγος δεν φέρει 1, προχωρήστε στην Φάση των Πολεμιστών.

2.      Τοποθετώντας τα Τέρατα
Την πρώτη φορά που θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τέρατα την τοποθέτησή τους την αναλαμβάνει ο αρχηγός της ομάδος. Την δεύτερη φορά ο παίκτης δεξιά του κ.ο.κ.
Τα τέρατα δεν τοποθετούνται όπου θέλετε εσείς. Πρέπει να τηρηθεί ο κανόνας Ένας-προς-Έναν. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει ισοκατανομή στο πως αντιμετωπίζουν οι χαρακτήρες σας τα τέρας. Τοποθετήστε τα έτσι ώστε να βλέπουν τον Χαρακτήρα που αντιμετωπίζουν.

2.1 Οι Δείκτες των Χαρακτήρων σας (Counters)
Κάποιες φορές θα βρεθείτε με περισσευούμενα τέρατα. Σε αυτήν την περίπτωση θα πάρετε τους στρογγυλούς δείκτες που απεικονίζουν τον χαρακτήρα σας και θα τους ανακατέψετε με την πλάτη κάτω. Τραβήξτε έναν και γυρίστε τον. Αυτός ο χαρακτήρας θα αντιμετωπίσει το επιπλέον τέρας. Αν δεν υπάρχει χώρος για να τοποθετηθεί το τέρας δίπλα στον χαρακτήρα, τραβήξτε άλλον δείκτη. Αν χρειαστεί επαναλάβατε έως ότου βρεθεί χώρος για το τέρας να τοποθετηθεί δίπλα σε χαρακτήρα.
Αν δεν υπάρχει πουθενά χώρος, τοποθετήστε το τέρας όσο πιο κοντά γίνεται, ακόμη και σε διπλανό δωμάτιο.





2.2 Διαφορετικά Τέρατα
Στην  περίπτωση που έχετε διαφορετικά τέρατα, εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας Ένας-προς-Έναν. Στην περίπτωση που υπάρχει περισσευούμενο τέρας, ακολουθήστε την διαδικασία 2.1.

2.3 Μα οι χαρακτήρες δεν βρίσκονται μαζί…
Στην περίπτωση που οι χαρακτήρες σας βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία όταν συμβεί ένα Απρόσμενο Γεγονός τραβήξτε έναν Δείκτη Χαρακτήρα. Τα τέρατα θα εμφανισθούν δίπλα στον χαρακτήρα που τραβήξατε.

2.4 Τέρατα με εκηβόλα όπλα
Όσα τέρατα διαθέτουν εκηβόλα όπλα τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο μακρυά από τους χαρακτήρες σας, αρκεί να έχουν οπτική επαφή με αυτούς.
Επί πλέον, τα Τέρατα με εκηβόλα όπλα διαθέτουν σπαθιά.

2.4.1 Οπτική επαφή
Για να υπάρχει οπτική επαφή τραβήξτε μία νοητή γραμμή από το κέντρο της βάσης του τέρατος έως το κέντρο της βάσης του χαρακτήρα σας. Αν περνάει από τοίχο ή κάτι αντίστοιχο, τότε δεν υπάρχει οπτική επαφή.
Οπτική επαφή ακόμη και αν η νοητή γραμμή περνάει μέσα από άλλα τέρατα ή χαρακτήρες.

3.      Οι επιθέσεις των Τεράτων
Τα τέρατα που εμφανίζονται με Απρόσμενο Γεγονός δεν πολεμούν παρά μόνο στην δική τους φάση. Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι τέρατα τα οποία πάνω στην κάρτα τους γράφει ότι μπορούν να επιτεθούν πριν την Φάση των Τεράτων.

4.      Ο Μάγος είναι νεκρός…
Στην περίπτωση που ο Μάγος σκοτωθεί τότε κάποιος άλλος παίκτης αναλαμβάνει να ρίχνει το ζάρι για Απρόσμενο Γεγονός.








Comments