BATTLE CRY ***150th Civil War Anniversary Edition*** (ελληνικά)




Το 1961 η MB εξέδωσε το “Battle Cry”, ένα παιχνίδι όπου δύο παίκτες αναπαριστούσαν τακτικές μάχες με υπόβαθρο τον Αμερικανικό Εμφύλιο του 1861-1865. To 1999 η Avalon Hill εξέδωσε την ανανεωμένη έκδοση του Battle Cry. Το 2010 η Avalon Hill, υπό την Wizards of the Coast και την Hasbro, εξέδωσε την επετειακή έκδοση για την συμπλήρωση 150 ετών από την έναρξη του Αμερικανικού Εμφυλίου.

ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ
Το Battle Cry δημιουργήθηκε από τον Richard Borg. Απευθύνεται σε δύο παίκτες άνω των 12 ετών. Περιέχει συνολικά 30 ιστορικές μάχες και αψιμαχίες του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου. Το παιγνίδι δίνει έμφαση στα σημεία εδάφους όπου πραγματοποιήθηκαν οι μάχες αυτές. Η διάταξη των δυνάμεων, τόσο της Ένωσης όσο και της Συνομοσπονδίας είναι ιστορικά ακριβής.

Νικητής θα αναδειχθεί εκείνος ο παίκτης που θα εφαρμόσει σωστά το σχέδιό του, θα κάνει ορθή χρήση των στρατηγικών καρτών και βέβαια θα μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα των ζαριών του.




Ας ανοίξουμε την επετειακή έκδοση του "Battle Cry". Η συσκευασία περιέχει: 

Βιβλίο Κανόνων με 30 σενάρια
Φυλλάδιο παραπομπής των Σημείων Εδάφους
Φυλλάδιο με αυτοκόλλητες Σημαίες
Ο πίνακας του παιγνιδιού
Ο Πίνακας του παιγνιδιού
Ο πίνακας του παιγνιδιού είναι κατασκευασμένος από σκληρό χαρτόνι κι αντιπροσωπεύει το πεδίο της μάχης. Είναι κατασκευασμένο από σκληρό χαρτόνι, το οποίο διπλώνεται.

Ο πίνακας χωρίζεται σε τρία τμήματα με δύο κάθετες διακεκομμένες γραμμές. Αυτές οι γραμμές οριοθετούν το αριστερό, το κεντρικό και το δεξιό μέτωπο. Τα εξάγωνα που τα διαπερνούν οι κάθετες διακεκομμένες θεωρούνται ότι ανήκουν τόσο στο κεντρικό μέτωπο όσο και στο άκρο που βρίσκονται .

Στις άκρες του βρίσκονται σειρές από σημαίες. Εκεί φυλάσσονται οι κυριευμένες εχθρικές σημαίες. 



Πινακίδια και μάρκες
Πινακίδια και μάρκες
Υπάρχουν 46 διπλής όψεως πινακίδια σημείων εδάφους, 9 διπλής όψεως μάρκες σταθερής οχύρωσης/επιτόπιας οχύρωσης,14 διπλής όψεως μάρκες σημαιών.


Κάρτες Εντολών
Κάρτες Εντολών
Υπάρχουν 60 Κάρτες Εντολών, οι οποίες χωρίζονται σε κάρτες Τομέων και κάρτες Τακτικής. Με τις κάρτες εντολών μπορείτε να διατάξετε τα στρατεύματά σας να κινηθούν, να επιτεθούν ή να κάνουν κάτι εξαιρετικό. Υπάρχουν δύο ειδών κάρτες: Οι κάρτες μετώπου (α) και οι κάρτες τακτικής (β).

-Κάρτες Μετώπου
Όταν παίζετε κάρτες μετώπου, η κάρτα είναι αυτή που σας λέει πόσες και τί είδους μονάδες μπορείτε να κινήσετε ή/και να επιτεθούν. Επίσης η κάρτα αναφέρει σε ποίο/α μέτωπο/α του πεδίου της μάχης μπορείτε να δώσετε τις διαταγές σας.

-Κάρτες Τακτικής
Οι κάρτες τακτικής έχουν ειδικούς κανόνες που βοηθούν τις μονάδες να κινηθούν ή/και να επιτεθούν με ιδιαίτερο τρόπο ή να παράγουν κάποιο άλλο αποτέλεσμα, το οποίο αναφέρετε στο κείμενο της κάρτας.


Ζάρια

Ζάρια 
Υπάρχουν 8 μοναδικά εξάπλευρα ζάρια.Στις έξι πλευρές τους έχουν τα εξής σύμβολα:
-Πεζικό
-Ιππικό
-Πυροβολικό
-Σημαία
-Ξίφη



Φιγούρες
Οι δύο αντίπαλοι στρατοί έχουν δύο χρώματα, γκρι για την Συνομοσπονδία και μπλε για την Ένωση. Περιλαμβάνουν:
3 Στρατηγούς με σημαίες
3 Κανόνια με σημαίες
3 Ιππικά με σημαίες
6 Κανόνια
6 Ιππικά
10 Πεζικά με σημαίες
30 Πεζικά



Πώς να νικήσετε στο παιγνίδι
Για να νικήσετε θα πρέπει κυριεύσετε τον αριθμό σημαιών ή μάρκες σημαιών που ορίζεται από το σενάριο το οποίο θα παίξετε.  
  
Το βιβλίο των κανόνων και οι συχνές ερωτήσεις του παιγνιδιού.
 https://www.dropbox.com/s/zr7y9xpezzs18ri/Battle%20Cry-Rules.pdf?dl=0


https://www.dropbox.com/s/b5pshadeo7flobu/Battle%20Cry-FAQ.pdf?dl=0

Comments