The Horus Heresy-Burning of Prospero (ελλ)


Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΩΡΟΥ
Ο Γαλαξίας φλέγεται! Το λαμπρό όραμα του Αυτοκράτορα για την Ανθρωπότητα κείται σε ερείπια. Ο αγαπημένος του υιός, Ώρος, απέστρεψε το πρόσωπό του από το φως του πατρός του και αγκάλιασε το Χάος.

Οι στρατιές του, οι πανίσχυροι και τρομεροί Space Marines έχουν εισέλθει σε έναν βάναυσο εμφύλιο πόλεμο.  

Στις κραυγές των αθώων και στα παρακαλετά των ενάρετων αντιβουίζει το σαδιστικό γέλιο των Σκοτεινών Θεών.  


Η εποχή της Γνώσης και της Φώτισης τελείωσε.



Το δεύτερο στην σειρά των επιτραπέζιων παιγνιδιών με κύρια θεματολογία τους την Horus Heresy είναι γεγονός! Το καινούριο επιτραπέζιο ονομάζεται Burning of Prospero και αναπαριστά τις μάχες που δόθηκαν μεταξύ των Space Wolves και των Thousand Sons στον πλανήτη Prospero, έδρα της λεγεώνας των Thousand Sons. Με τo καινούριο επιτραπέζιο εισάγονται οι πλαστικές φιγούρες των Legiones Astartes με Mk3 power armour, οι Τartaros Terminators, η προσωπική φρουρά του Αυτοκράτορα  οι Custodians και οι Sisters of Silence. 

Έκτακτη εμφάνιση κάνει η πλαστική φιγούρα του Άριμαν ως Chief Librarian της XV Legiones Astartes.



Το παιγνίδι είναι για δύο άτομα.

Το παιγνίδι περιέχει:
16 σελίδων Βιβλίο της Ιστορίας
32 σελίδων Βιβλίο Κανόνων

Βιβλίο της Ιστορίας- Βιβλίο Κανόνων

2 φυλλάδια με τα στατιστικά των μονάδων
5 διπλής όψεως πινακίδια
15 Κάρτες Ψυχικών Δυνάμεων
36 Κάρτες Ενέργειας Warp και Δύναμης Θελήσεως
24 ζάρια διαφόρων τύπων
Δείκτες και Templates

47 πλαστικές φιγούρες:
-Azhek Ahriman
-Geigor Fell-Hand
-5 Tartaros Terminators
-30 Legion Veterans
-5 Custodians
-5 Sisters of Silence

Πως παίζεται το παιγνίδι
Το παιγνίδι παίζεται σε γύρους. Κάθε γύρος αποτελείται από τέσσερεις φάσεις:

Η Φάσης της Απαρίθμησης (Enumeration Phase): Σε αυτήν την φάση οι Thousand Sons μπορούν να εκτελέσουν μέχρι τρεις ψυχικές δυνάμεις. Για να τις ενεργοποιήσουν χρησιμοποιούν τις Κάρτες Ενέργειας Warp. Οι Αυτοκρατορικές Δυνάμεις χρησιμοποιούν Κάρτες Δύναμης Θελήσεως για να ακυρώσουν τις ψυχικές δυνάμεις των Thousand Sons.

Η Φάση της Κίνησης: Στην αρχή της φάσης αυτής οι παίκτες ρίχνουν το ζάρι για το ποίος θα έχει την Πρωτοβουλία στον γύρο. Ο νικητής κινεί πρώτος όλα τα μοντέλα του και στην συνέχεια μετακινεί τα μοντέλα του ο αντίπαλος παίκτης. 

Στο τέλος της φάσης αυτής τα μοντέλα που βρίσκονται στην ίδια ζώνη θεωρούνται ως «ομάδα μάχης» και εκτελούν όλα μαζί τις επιθέσεις τους. 

Η Φάση της Επίθεσης: Σε αυτήν την φάση πρώτος εκτελεί τις επιθέσεις του ο παίκτης που κέρδισε την Πρωτοβουλία. Όλες οι «ομάδες μάχης» εκτελούν τις επιθέσεις του. Όταν τελειώσουν ξεκινά τις επιθέσεις του ο αντίπαλος παίκτης. Όταν τελειώσει κι εκείνος τις επιθέσεις του, η φάση τελειώνει.

Η Φάση της Σταθεροποίησης (Consolidation): Στο τέλος κάθε γύρου, όλες οι κάρτες Ενέργειας Warp και οι κάρτες Δύναμης Θελήσεως ανακατεύονται ξανά στις αντίστοιχες στοίβες τους. Ό,τι τραύματα υπάρχουν θεραπεύονται. Ένας νέος γύρος ξεκινά!


Comments