Πατρίκιοι & Πληβείοι

Το "Πατρίκιοι & Πληβείοι" είναι η εξελληνισμένη έκδοση του "Citadels" της FFG. Ανήκει στην κατηγορία των μη-συλλεκτικών καρτοπαίγνιδων και είναι σχεδιασμένο από τον Brunno Faidutti. 

Στο "Πατρίκιοι & Πληβείοι" ο κάθε παίκτης είναι ένας μεσαιωνικός ηγεμόνας που προσπαθεί να ολοκληρώσει την πόλη του πριν οι αντίπαλοι κτίσουν τις δικές τους. Για να γίνει αυτό ο κάθε παίκτης θα πρέπει να επεκτείνει την πόλη του αγοράζοντας συνοικίες. Το σημαντικό όμως δεν είναι ο αγώνας ταχύτητας για την ολοκλήρωση της πόλης. Στο παιγνίδι υπάρχουν οκτώ διαφορετικές προσωπικότητες που μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση του παιγνιδιού. Σε κάθε γύρο ο κάθε παίκτης επιλέγει κρυφά έναν νέο ρόλο. Οι προσωπικότητες αυτές έχουν ειδικές ικανότητες που μεταβάλουν το παιγνίδι. Το παιγνίδι τελειώνει μόλις ένας παίκτης κτίσει την ογδόη συνοικία του κι αφού ολοκληρώσουν όλοι οι παίκτες τον γύρο τους. 

Το παιγνίδι παίζεται από 2 έως 7 παίκτες.



Το "Πατρίκιοι & Πληβείοι" περιλαμβάνει και την επέκταση "Σκοτεινή Πόλη", το οποίο περιέχει 14 νέες ιώδεις κάρτες, 10 νέες προσωπικότητες και μία ξύλινη μάρκα "Στέμμα". 


Το παιγνίδι κοστίζει 19.99 ευρώ.

Comments