ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ DEATHWATCH: OVERKILL


Το Deathwatch: Overkill παίζεται με γύρους. Κάθε γύρος ακολουθεί μία συγκεκριμένη ακολουθία, η οποία αποτελείται από έξι φάσεις.

1. H ΦΑΣΗ BROODMIND 
Ο παίκτης που παίζει τους Genestealers καλεί ενισχύσεις ή κάνει δεξιοτεχνικές κινήσεις ώστε να σταματήσει την Deathwatch.

2. Η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ DEATHWATCH
Ο παίκτης που παίζει την Deathwatch κινεί τα μοντέλα του.

3. Η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ GENESTEALER CULTIST
Ο παίκτης που παίζει τους Genestealers κινεί τα μοντέλα του.

4. Η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ DEATHWATCH
Ο παίκτης που παίζει την Deathwatch κάνει επιθέσεις με τα μοντέλα του.

5. Η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ GENESTEALER CULTIST
Ο παίκτης που παίζει τους Genestealers κάνει επιθέσεις με τα μοντέλα του.

6. Η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ DEATHWATCH
Η ικανότητα της Deathwatch είναι τέτοια που επιτρέπει στα μοντέλα να εκτελέσουν και δεύτερες επιθέσεις.


H ΦΑΣΗ BROODMIND 

ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΚΑΡΤΩΝ BROODMIND 
Στην αρχή του πρώτου γύρου ο παίκτης που παίζει τους Genestealers ανακατεύει τις κάρτες Broodmind. Η αποστολή που παίζει τον ενημερώνει πόσες κάρτες θα τραβήξει. Στην αρχή κάθε επόμενου γύρου τραβάει τόσες κάρτες όσες χρειάζονται για να ανανεώσει το χέρι του. Αν δεν υπάρχουν άλλες κάρτες Broodmind τότε παίρνει τις ήδη χρησιμοποιημένες, τις ανακατεύει, δημιουργεί ξανά στοίβα και τραβά κάρτες.

ΕΝΕΔΡΕΣ (Ambushes)
Αφού τραβήξετε τις κάρτες, ο παίκτης που παίζει τους Genestealers πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιες από αυτές ως Ενέδρες, οι οποίες θα του δώσουν περισσότερα μοντέλα για να πολεμήσει την Deathwatch. Οι αποστολές αναφέρουν πόσες κάρτες πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως ενέδρες. Οι υπόλοιπες κάρτες  Broodmind μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τεχνάσματα ή να χρησιμοποιηθούν σε μεταγενέστερους γύρους.

Για να βάλετε μία Ενέδρα τοποθετήστε την κάρτα Broodmind με το μέτωπο προς τα κάτω, δίπλα στον πίνακα και σε Σημείο Ενέδρας. Ο χάρτης που έχει κάθε αποστολή δείχνει ακριβώς ποία είναι τα Σημεία Ενέδρας. Μόνο μία κάρτα Broodmind μπορεί να βρίσκεται κάθε φορά σε ένα Σημείο Ενέδρας.

Σημειώστε πως μπορείτε να τοποθετήσετε μία κάρτα Broodmind ως Ενέδρα ακόμη κι αν τα μοντέλα δεν είναι διαθέσιμα. Ο παίκτης που παίζει την Deathwatch δεν το γνωρίζει αυτό, παρά μόνο την στιγμή που η κάρτα θα ενεργοποιηθεί. Αφήστε τον να πιστεύει ότι θα δεχθεί επίθεση ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάτι.

ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ (Gambits)
Οι κάρτες Broodmind μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τεχνάσματα. Τα τεχνάσματα χρησιμοποιούνται στην φάση που αναφέρεται πάνω στην κάρτα. Μετά την χρήση της η κάρτα πηγαίνει στην στοιβάδα των χρησιμοποιημένων καρτών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα Τεχνάσματα θέλετε.

Η ΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ
Σε κάθε γύρο υπάρχου δύο φάσεις κινήσεων. Ο παίκτης που παίζει την Deathwatch ξεκινά να κάνει τις κινήσεις του πρώτος ενώ ο παίκτης που παίζει τους Genestealers τις κάνει δεύτερος. 

ΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΑΣ
Τα μοντέλα κάνουν ξεχωριστά το καθένα την κίνησή τους. Το πόσο μακρυά μπορούν να πάνε το βλέπετε στην κάρτα ή στο φυλλάδιο με τα στοιχεία του μοντέλου που έχετε επιλέξει. Η κίνηση των μοντέλων πραγματοποιείται όταν μετακινηθούν σε διπλανές ζώνες από αυτήν που βρισκόταν. Η Φάση της Κίνησης του κάθε παίκτη τελειώνει όταν μετακινήσει όλα τα μοντέλα που επιθυμεί.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Όταν ένα μοντέλο κινηθεί, μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε εντός μίας ζώνης, αρκεί η βάση του να είναι εντός των ορίων της ζώνης. Κατά την διάρκεια της Φάσης της Κίνησης, μπορείτε εντός των ορίων της ζώνης να επανατοποθετήσετε τα μοντέλα σας ελεύθερα, δημιουργώντας χώρο ώστε να εισέλθουν και άλλα φιλικά μοντέλα, αλλά μόλις η φάση τελειώσει μένουν κλειδωμένα στην θέση τους. Ένα μοντέλο μπορεί να εισέλθει σε εχθρική ζώνη, αρκεί να υπάρχει χώρος να χωρέσει. Όμως, το μοντέλο δεν μπορεί να κινηθεί εκτός ζώνης που είναι κατειλημμένη από εχθρικά μοντέλα. Μέχρι την στιγμή που θα σκοτωθούν, αυτά τα μοντέλα εμποδίζουν την κίνηση και την υποχώρηση.   

Comments