Runebound- 3η Έκδοση- Η Φάση της Αγοράς


 ΑΓΟΡΑ
Αν βρεθείτε σε πόλη, μπορείτε να ξοδέψετε μία δράση και να αγοράσετε κάτι από την αγορά. Κάθε πόλη έχει την αγορά της, και κάθε αγορά έχει τρία αντικείμενα (κάρτες περιουσίας). Είναι σημαντικό να αγοράζετε αντικείμενα ώστε να γίνετε αρκετά ισχυροί και να μπορέσετε να νικήσετε τον κακό της περιπέτειας.

Σύμβολο Χρυσού
Για να αγοράσετε, τραβήξτε την πάνω κάρτα από την στοίβα των καρτών περιουσίας και προσθέστε την στην αγορά της πόλης. Τώρα υπάρχουν τέσσερις κάρτες για να επιλέξετε. Μπορείτε να αγοράσετε κάποιο αντικείμενο ή να πετάξετε μία κάρτα. Αυτό σημαίνει πως στο τέλος της αγοράς θα είναι πάντα τρεις κάρτες. 




Για να αγοράσετε ένα αντικείμενο, πληρώστε χρυσό ίσο με το κόστος της κάρτας. Πολλά από τα αντικείμενα έχουν και μία μάρκα που τα συνοδεύουν. Όταν αγοράζετε ένα αντικείμενο παίρνετε και την αντίστοιχη μάρκα, η οποία έχει έναν αντίστοιχο τριψήφιο κωδικό (πχ Β05). 

Μάρκες Αντικειμένων

Όταν αγοράζετε κάτι, μπορείτε να πωλήσετε κάρτες περιουσίας που είχατε ήδη στην κατοχή σας. Για να πωλήσετε μία κάρτα, πετάξτε την και πάρτε χρυσό αντίστοιχο με την αξία της κάρτας. 

Παράδειγμα
Η Laurel of Bloodwood θέλει να αγοράσει το Trusted Axe με κόστος 9 χρυσά, αλλά διαθέτει 4 χρυσά. Αποφασίζει να πωλήσει το Hunting Spear που έχει στην κατοχή της το οποίο κοστίζει 5 χρυσά κι έτσι παίρνει 5 χρυσά. Τώρα έχει αρκετό χρυσό για να αγοράσει το Trusted Axe! Μαζί με την κάρτα παίρνει και την μάρκα Α06 που την συνοδεύει. 

Περιορισμός Αντικειμένων
Κάθε ήρωας μπορεί να έχει και να χρησιμοποιεί μόνο ένα αντικείμενο από κάθε κατηγορία. Υπάρχουν πέντε διαφορετικές κατηγορίες και ο τύπος κάθε κάρτας βρίσκεται στο κάτω μέρος της. Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

1. Οπλισμός (weapons-κόκκινο χρώμα)
2. Ενδυμασία (clothing- μπλε χρώμα)
3, Εξοπλισμός (equipment-πράσινο χρώμα) 
4. Κίνηση (movement-χρυσό χρώμα)
5. Αγαθά (Goods- γκρι χρώμα)

Τύπος Αντικειμένου

Αν αποκτήσετε ένα δεύτερο αντικείμενο του ιδίου τύπου, θα πρέπει να πετάξετε ένα από τα δύο.       

Τα Αγαθά είναι ένας τύπος αντικειμένων που έχουν μία αξία όταν μεταπωλούνται. Κάθε κάρτα έχει επάνω της μία δράση που λέει ακριβώς πού μπορεί να πωληθεί. Επίσης η πώληση  για να πραγματοποιηθεί κοστίζει έναν πόντο δράσης. Τα αγαθά μπορούν να πωληθούν και με άλλους τρόπους.

Όταν πωληθεί ένα αγαθό τότε η κάρτα πηγαίνει στην σωρό με τις πεταγμένες κάρτες. 

Δεν θεωρείτε πώληση όταν ένα Αγαθό ανταλλαχθεί μεταξύ δύο Ηρώων. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να λάβετε χρυσό από την ανταλλαγή.  

Comments