BANG! (ελληνική έκδοση)


Το BANG! είναι ένα παιγνίδι αναμέτρησης στην Άγρια Δύση, ανάμεσα σε μία ομάδα Παρανόμων και στον κύριο στόχο τους, τον Σερίφη. Οι Βοηθοί του Σερίφη τον βοηθούν κρυφά, όμως κυκλοφορεί κι ένας Φυγάς με τους δικούς του σκοπούς!


Στο BANG! κάθε παίκτης παίρνει ένα από αυτούς τους ρόλους, και αναπαριστά έναν διάσημο χαρακτήρα του Φαρ Ουέστ.



Οι Σφαίρες
ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ
Το παιγνίδι ανήκει στην κατηγορία των μη-συλλεκτικών καρτοπαίγνιων. Θυμίζει το κλασσικό παιγνίδι που παίζαμε μικροί, το "Κλέφτες κι Αστυνόμοι", όπου ψάχναμε να βρούμε ποίος είναι ο κλέφτης. Στο Bang! ο Σερίφης αντιμετωπίζει τους Παράνομους, οι Βοηθοί τον βοηθούν κρυφά (που σημαίνει ότι μπορούν να σκοτωθούν κατά λάθος), και σε ρόλο μπαλαντέρ ο Φυγάς, ο οποίος κερδίζει μόνο αν μείνει ο τελευταίος επιζών.

Το παιγνίδι είναι σχεδιασμένο για 4 έως 7 παίκτες, από ηλικίες 8 και άνω. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι διαρκεί 20' με 40' το κάνει ιδανικό για παιγνίδι παρέας ή οικογενειακό παιγνίδι. 

Ταμπλώ
ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ
Πριν ξεκινήσει το παιγνίδι οι παίκτες μοιράζονται από ένα ταμπλώ. Επάνω εκεί τοποθετούν την ζωή τους (σφαίρες), τα όπλα, τον χαρακτήρα, και τα αντικείμενα που έχουν (πχ βαρέλι).

Στην συνέχεια μοιράζονται μία κάρτα από τις κάρτες ρόλων (Σερίφης, Βοηθός, Παράνομος, Φυγάς). 

Μετά μοιράζονται από μία κάρτα πιστολέρο. Κάθε πιστολέρο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Οι σφαίρες υποδηλώνουν τόσο την ζωή που απομένει στον παίκτη πριν σκοτωθεί όσο και τις κάρτες που μπορεί να κρατάει χέρι του στο τέλος του γύρου του (πχ. με δύο σφαίρες μπορεί να κρατήσει μέχρι δύο κάρτες). Ο Σερίφης παίρνει μία επί πλέον σφαίρα και μία επί πλέον κάρτα.

Το σημαντικό στοιχείο του παιγνιδιού είναι οι αποστάσεις μεταξύ των παικτών. Κάθε παίκτης (μέχρι να αποκτήσει διαφορετικό όπλο) μπορεί να κτυπήσει σε απόσταση 1, το οποίο σημαίνει μπορεί να κτυπήσει το άτομο που κάθετε αριστερά του και το άτομο που κάθετε δεξιά του. 

Οι κάρτες
ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ
1. Τραβήξτε δύο κάρτες.
2. Παίξτε όσες κάρτες θέλετε.
3. Ξεσκαρτάρισμα των επί πλέον καρτών. 
Πλαστικό σακουλάκι



ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΔΙΟΥ
Ο Σερίφης και οι βοηθοί του σκοτώσουν τους Παράνομους και τον Φυγά.

Οι Παράνομοι κερδίζουν όταν σκοτωθεί ο Σερίφης και ο Φυγάς.

Ο Φυγάς κερδίζει εάν είναι ο μόνος επιζών.



ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Η συσκευασία περιέχει:
α) 7 ρόλους
β) 16 χαρακτήρες
γ) 80 κάρτες
δ) 7 κάρτες σύνοψης
ε) 7 ταμπλώ
στ) 30 δείκτες σφαιρών
ζ) κανόνες. 
η) ένα πλαστικό σακουλάκι







Comments