Runebound 3η Έκδοση-Fall of the Dark Star Σενάριο



Κατά την διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων, σοφοί αλλά και εκείνοι που μιλούν με τα πνεύματα, σάστισαν με ένα φως στον νυκτερινό ουρανό που μεγάλωνε και δυνάμωνε ημέρα με την ημέρα. Οι Ιερείς του Κέλλος συζητούσαν για το τί είδους οιωνός μπορεί να είναι αυτός, αλλά οι σκοτεινοί προφήτες της χώρας γνώριζαν ήδη την αλήθεια. Στον ουρανό υπάρχει ένας σκοτεινός αστέρας. Έχει λεχθεί πως όταν ο καιρός γαρ εγγύς τότε θα πέσει καταστροφή και σκότος. Η προφητεία σημειώνει επίσης ότι τον ερχομό του σκοτεινού αστέρα θα τον προαναγγείλουν βροχή θραυσμάτων, έχοντας και αυτά την ίδια φθοροποιό ενέργεια. Οι αγαθές ψυχές θα διαφθαρούν και στραφούν στο κακό και σε άνομες πράξεις.Οι δυνατοί και οι γενναίοι θα γίνουν δειλοί και αδύναμοι. Οι ελεήμονες θα γίνουν ολετήρες. Και οι γενναίοι ήρωες της χώρας θα στραφούν ενάντια ο ένας στον άλλο και στον λαό που ετάχθησαν να προασπίζονται.  



Ο ερχομός του σκοτεινού άστρου έχει προβλεφθεί εδώ και καιρό ανάμεσα στους σκοτεινούς προφήτες του Τέρινοθ. Λένε πως όταν προσκρούσει μία εποχή σκότους θα καλύψει τον κόσμο, και ο ερχομός του θα προαναγγελθεί από μία βροχή θραυσμάτων των οποίον η σύσταση θα διαφθείρει κάθε αγαθή ψυχή. Αυτό το σκοτεινό και διεφθαρμένο Τέρινοθ είναι που πρέπει να παλέψετε στο Fall of the Dark Star ώστε να επιζήσετε. 

Όπως και τα άλλα πακέτα Σεναρίων το Fall of the Dark Star εγκαινιάζει ένα νέο σενάριο για να παίζετε στο Runebound, δίνοντας μία διαφορετική εμπειρία με 30 νέες κάρτες περιπέτειας: 10 για κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες. Μπορεί να πολεμήσετε ένα Starborn Specter ή να ταξειδεύσετε στην Howling Valley σε αναζήτηση σκοτεινών θραυσμάτων που έπεσαν από τον ουρανό, αλλά όπου και να πάτε οι νέες κάρτες ιστορίας θα ανεβάζουν το τίμημα στην αναζήτηση σκοτεινών θραυσμάτων. Τέλος, υπάρχει μία νέα ηρωίδα, η Ζύλα, ένα πλάσμα από το Aenlong, της οποίας οι απόκοσμες δυνάμεις της την οδήγησαν να γίνει ηρωίδα του Τέρινοθ. 

FALL OF THE DARK STAR- Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Η προφητεία λέει πως ένας αστέρας θα γίνει τόσο βαρύς από το σκότος που θα πέσει από τον ουρανό. Καθώς θα το κάνει αυτό, θα απλώνει την διαφθορά, στρέφοντας τα πάντα προς το κακό και αδελφικοί φίλοι να μετατρέπονται σε θανάσιμους εχθρούς. 

Λευκές Μάρκες Ιστορίας: Αυτές οι μάρκες είναι προφητικά οράματα. Κάθε παίκτης, μία φορά στον γύρο του, μπορεί να ανταλλάξει 3 προφητικά οράματα για ένα σκοτεινό θραύσμα. 

Μελανές Μάρκες Ιστορίας: Αυτές οι μάρκες είναι σκοτεινά θραύσματα. Οι ήρωες, για κάθε ένα σκοτεινό θραύσμα που έχουν στην κατοχή τους κερδίζουν +2 ζωή.  

Στήσιμο: Αφήστε κατά μέρος την στοιβάδα με τις κάρτες διαφθοράς

Κάθε φορά που ένας ήρωας κερδίζει ένα σκοτεινό θραύσμα τραβά επίσης και μία κάρτα διαφθοράς. Κάθε φορά που ενεργοποιείται η ιδιότητα της κάρτας διαφθοράς, ο ήρωας που επηρεάζεται μπορεί να πετάξει ένα προφητικό όραμα και να την ακυρώσει.

Στο τέλος της 2ας Πράξης, ενεργοποιείστε την Προφητεία.

Ο ΚΑΚΟΣ
Σε αυτήν την επέκταση του παιγνιδιού δεν υπάρχει κακό. Στο τέλος του παιγνιδιού ο κάθε ήρωας θα πρέπει να παλέψεις τους άλλους ήρωες σε μία πολλαπλή μάχη. Ο τελευταίος που θα μείνει ζωντανός θα είναι και ο νικητής. 

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ
Προφητεία: Με την σειρά τους οι παίκτες αναπληρώνουν όλη την ζωή τους και μεταβαίνουν στα Curse Ruins. Εκεί θα πολεμήσουν μέχρι εσχάτων. 

(Οι ήρωες  δεν μπορούν να υποχωρήσουν στην τελική μάχη. Οι ηττημένοι ήρωες βγαίνουν από το παιγνίδι)  

ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ
Κερδίζεις το παιγνίδι!




Corruption Cards (κάρτες διαφθοράς)

Περιεχόμενα
1 Πλαστική φιγούρα
1 Κάρτα του Ήρωα
30 Κάρτες Περιπέτειας
1 Κάρτα Σεναρίου
3 Μάρκες Μάχης 

Ενσωματώνοντας αυτήν την επέκταση
Πριν παίξετε το πρώτο σας παιγνίδι με το Fall of the Dark Star, θα πρέπει να ολοκληρώσετε κάποια βήματα ώστε να ενσωματώσετε τα περιεχόμενα της επέκτασης στο βασικό παιγνίδι:

Προσθέστε το σενάριο, τις κάρτες ιστορίας και τις κάρτες περιπέτειας στο αποθεματικό σας. Αυτά τα κομμάτια θα χρησιμοποιηθούν ως μέρος του Fall of the Dark Star .

Προσθέστε την κάρτα του ήρωα μαζί με τις μάρκες που τον συνοδεύουν στο αποθεματικό σας. 

Προσθέστε τις νέες κάρτες διαφθοράς στο βασικό κουτί σας. Αυτές οι κάρτες χρησιμοποιούνται ως μέρος του  Fall of the Dark Star. 

Το εικονίδιο της επέκτασης
Οι κάρτες του Fall of the Dark Star έχουν το δικό τους εικονίδιο ώστε να τις ξεχωρίζετε από τα υπόλοιπα σενάρια. 




Τακτική
Η Τακτική είναι ένα νέο σύμβολο μάχης το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντιγράψει άλλα σύμβολα του παιγνιδιού. Ως ενέργεια μάχης, ο παίκτης μπορεί να ξοδέψει ένα σύμβολο Τακτικής από το σύνολο των μαρκών μάχης ως αντίγραφο οποιασδήποτε μάρκας υπάρχει, ακόμη και των αντιπάλων. Επί πλέον, όταν ο παίκτης ετοιμάζεται να δεχθεί ζημιά, ο παίκτης μπορεί να ξοδέψει ένα σύμβολο Τακτικής από το σύνολο μαρκών μάχης ως αντίγραφο ενός συμβόλου το οποίο θα επιτρέπει να απόκρουση της ζημιάς. Τέλος, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην χρήση των συμβόλων Τακτικής:

Οι τακτικές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με άλλες μάρκες. Π.χ, ο ήρωας δεν μπορεί να ξοδέψει Τακτική ως αντιγραφή Σωματικής ζημιάς την ώρα που ξοδεύει σε μάρκες άλλες 3 Σωματικές ζημιές. Η Τακτική και η Σωματική ζημιά είναι ξεχωριστές δράσεις μάχης.

Από την στιγμή που μόνο οι εχθροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν Ζημιά και μόνο οι ήρωες Σωματική ή Μαγική Ζημιά, ο ήρωας δεν μπορεί να ξοδέψει Τακτική για να αντιγράψει Ζημιά και ο εχθρός δεν μπορεί να ξοδέψει Ζημιά για να αντιγράψει Σωματική ή Μαγική Ζημιά.

Από την στιγμή που η Τακτική ξοδεύεται με το που χρησιμοποιηθεί, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντιγράψει Διπλασιασμό.  

Όταν χρησιμοποιείτε την Τακτική για να αντιγράψετε οποιαδήποτε μάρκα αντιγράφετε και τον αριθμό που βρίσκεται σε εκείνη (πχ 2 Σωματικής Ζημιάς).


Πολλαπλή μάχη μεταξύ Ηρώων
Κατά την διάρκεια του σεναρίου οι ήρωες θα μπουν σε πολλαπλή μάχη μεταξύ τους. Αυτή η μάχη ακολουθεί τους ίδιους κανόνες και φάσεις όπως η κανονική μάχη με τις παρούσες εξαιρέσεις:

Αν δύο οι περισσότεροι ήρωες φέρουν κατά την διάρκεια της Φάσης του Ριξίματος φέρουν ισοπαλία στην Πρωτοβουλία, τότε την πρωτοβουλία την έχει αυτός που ξεκίνησε πρώτος στο παιγνίδι.

Κατά την διάρκεια της Φάσης των Ενεργειών, αντί να υπάρχουν εναλλασσόμενες ενέργειες μεταξύ δύο παικτών, το παιγνίδι ξεκινά με τον παίκτη που έχει την Πρωτοβουλία και οι παίκτες εναλλάσσονται κατά την φορά του ρολογιού. 

Όταν ένας ήρωας ηττηθεί, η μάχη δεν τελειώνει αυτομάτως. Τουναντίον, συνεχίζει έως ότου όλοι οι ήρωες εκτός από έναν ηττηθούν. 

Όταν ένας κανόνας ή μία ικανότητα που χρησιμοποιείται από έναν ήρωα αναφέρει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του αντιπάλου του, τότε θα πρέπει να επιλέξει εκείνος ποίος θα είναι ο αντίπαλος του μέσα στην μάχη.

Comments