Runewars-The Miniature Game (ελλ)

Είναι η εποχή για Ήρωες...

Ένας άνεμος κακού αναδύεται. Οι πρώτες ριπές ενός μεγάλου σκοτεινού κτυπήματος.

Πέρα από τις πεδιάδες του Ru, η δαιμονική δύναμη ενός αρχαίου εχθρού αρχίζει να σκιρτά. Στην Περιοχή της Ομίχλης, οι συνωμοσίες που εξυφαίνει ο απέθαντος προδότης αρχίζουν και γίνονται πραγματικότητα. Διαβολικά πράγματα ξυπνούν σε βαθιά μέρη, και θηρία ακατανόμαστης άγριας φύσης γίνονται ολοένα και περισσότερα στον αριθμό. 

Το Τέρινοθ είναι μία περιοχή με πλούσια δάση και συνεχείς πεδιάδες- μία γη όπου από μαγευτικά όρη πηγάζουν μεγάλοι ποταμοί και κρύβουν χαμένες κοιλάδες. Σε απομακρυσμένα μέρη, ανεμοδαρμένα ερείπια και ξεχασμένοι ναΐσκοι στέκουν ως ξεθωριασμένα μνημεία ένδοξων αλλοτινών εποχών.  

Το Runewars-The Miniature Game είναι ένα παιγνίδι συναγωνισμού όπου κάθε παίκτης ελέγχει έναν στρατό από στρατιώτες και φανταστικά πλάσματα σε μία επική μάχη στην γη του Τέρινοθ. Κατά την διάρκεια του παιγνιδιού, οι στρατοί θα κινηθούν ανάμεσα σε επικίνδυνα εδάφη, θα πολεμήσουν σώμα με σώμα, θα αξιοποιήσουν ισχυρά μαγικά, και άλλα πολλά, σε μία προσπάθεια να κερδίσουν την νίκη για την φατρία τους κατανικώντας τον εχθρό.

Οι στρατοί στο Runewars-The Miniature Game αποτελούνται από οργανωμένες ομάδες που ονομάζονται Μονάδες. Κάθε μονάδα αντιπροσωπεύεται από μία οι περισσότερες συνδεδεμένα trays στα οποία χωρούν ένα ή περισσότερα μοντέλα. Υπάρχουν τρεις τύποι μονάδων: Πεζικό, Ιππικό, Πολιορκητικές. 



Στο παιγνίδι υπάρχουν τέσσερεις φατρίες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε μονάδες για να φτιάξετε τον στρατό σας:
  • Daqan (Humans)
  • Latari (Sylvan Elves)
  • Uthuk (Demons)
  • Waiqar (Undead)
Ο Αντικειμενικός Σκοπός του παιγνιδιού είναι να καταστρέψετε όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες του εχθρού μέχρι το τέλος του ογδόου γύρου. Το παιγνίδι τελειώνει αυτόματα μόλις καταστραφούν ολοσχερώς οι μονάδες ενός παίκτη. 

ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ
Το παιγνίδι παίζεται για οκτώ γύρους. Κάθε γύρος σπάει σε τρεις φάσεις, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Φάση Διοικήσεως 
  • Φάση Ενεργοποιήσεως
  • Τέλος Φάσεων 

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Οι στρατοί στο Runewars-The Miniature Game αποτελούνται από σύνολα μοντέλων που αποτελούν Μονάδες. Αυτές τοποθετούνται πάνω σε ειδικές βάσεις μετακίνησεις. Τρεις είναι οι βασικοί τύποι μονάδων:

Πολιορκητική μονάδα
  • ΠΕΖΙΚΟ: Οι απλοί στρατιώτες. Μία μονάδα αποτελείται από τέσσερα μοντέλα, τα οποία έχουν στρογγυλή βάση.
  • ΙΠΠΙΚΟ: Στο ιππικό ανήκουν μοντέλα που ιππεύουν οτιδήποτε, είτε ένα άλογο είτε ένα  θηρίο. Η μονάδα ιππικού αποτελείται από δύο μοντέλα, τα οποία έχουν οβάλ βάση.
  • ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ: Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν μεγάλα μοντέλα, είτε αυτά είναι μαγικής φύσης είτε είναι πολιορκητικές μηχανές. Η μονάδα αποτελείται από ένα μοντέλο και το οποίο έρχεται πάνω σε μία μεγάλη τετράγωνη βάση.
Οι μονάδες που ανήκουν σε έναν παίκτη ονομάζονται Συμμαχικές.
Οι μονάδες που ανήκουν στον αντίπαλο παίκτη ονομάζονται Εχθρικές.

Όταν τοποθετούνται τα μοντέλα πάνω στην ειδική βάση κινήσεως, είναι υποχρεωτικό να κοιτούν προς μία κατεύθυνση επειδή στο παιχνίδι έχει σημασία που βλέπουν. Κάθε ειδική βάση αποτελείται από μία πρόσθια, μία οπίσθια, και δύο πλαϊνές όψεις. 

Οι Κανόνες του Παιγνιδιού-The Rules of the Game


Comments