Star Wars Armada-Φάση Σμηνών


Μετά την ενεργοποίηση όλων των σκαφών, οι παίκτες περνούν στην Φάση των Σμηνών. Κατά την διάρκεια αυτής της φάσης, οι παίκτες ενεργοποιούν τυχόν σμήνη που δεν ενεργοποιήθηκαν στην Φάση των Σκαφών με Εντολή Σμηνών. Κάθε σμήνος που ενεργοποιείται κατά την διάρκεια αυτής της φάσης μπορεί να κινηθεί ή να επιτεθεί, όχι όμως και τα δύο μαζί.

Χάρακας Αποστάσεων

Την φάση αυτή την ξεκινά ο παίκτης που έχει την Πρωτοβουλία. Επιλέγει ένα από τα μη ενεργοποιημένα σμήνη του και το ενεργοποιεί. Αφού το σμήνος τελειώσει την ενεργοποίησή του, ο παίκτης, εάν μπορεί, πρέπει να ενεργοποιήσει και δεύτερο σμήνος του. Στην συνέχεια ο αντίπαλός του ενεργοποιεί και αυτός με την σειρά του δύο σμήνη. Η διαδικασία συνεχίζεται έως ότου δεν υπάρχουν άλλα σμήνη για ενεργοποίηση.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΜΗΝΩΝ
Για να μετακινήσετε ένα σμήνος, θα πρέπει να πάρετε τον χάρακα Αποστάσεων και να τον τοποθετήσετε στο τραπέζι με το τέλος του που σηματοδοτεί την απόσταση 1 να ακουμπά οποιοδήποτε μέρος του σμήνους. Στην συνέχεια τοποθετείτε το σμήνος σε οποιοδήποτε σημείο του χάρακα. Η βάση του σμήνους δεν μπορεί να υπερβεί έστω και λίγο την απόσταση που ορίζει η ταχύτητα του σμήνος.

Κίνηση και ενεργοποίηση (α)


Κίνηση και ενεργοποίηση (β)

Ένα σμήνος δεν μπορεί να τοποθετηθεί με οποιοδήποτε μέρος της βάσης του επάνω σε άλλο σμήνος ή σκάφος.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΜΗΝΗ
Ένα σμήνος μπορεί να επιτεθεί είτε σε ένα άλλο σμήνος είτε σε μία ζώνη κύτους ενός σκάφους. Τα σμήνη έχουν 360 μοίρες πεδίο βολής. Ένα σμήνος μπορεί να επιτεθεί σε οποιονδήποτε στόχο που βρίσκεται σε απόσταση 1.

Απόσταση 1

ΕΜΠΛΟΚΗ
Όσο ένα σμήνος βρίσκεται σε απόσταση 1 από ένα αντίπαλο σμήνος, τότε αυτά θεωρούνται ότι βρίσκονται σε εμπλοκή. Ένα εμπλεκόμενο σμήνος θα πρέπει να ακολουθήσει τος εξής κανόνες:
  • Ένα σμήνος σε εμπλοκή δεν μπορεί να κινηθεί.
  • Όταν ένα σμήνος σε εμπλοκή επιτεθεί, τότε θα πρέπει να επιτεθεί σε ένα άλλο σμήνος αντί σε σκάφος.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΜΗΝΩΝ
Όταν ένας παίκτης ενεργοποιήσει ένα σμήνος, πιέζει τον ολισθητή (slider) στην άλλη πλευρά, η οποία έχει άλλο χρώμα και σύμβολο. Οι παίκτες μπορούν να καταλάβουν εάν ένα σμήνος είναι ενεργοποιημένο ή όχι, συγκρίνοντας το χρώμα και την εικόνα του ολισθητή με εκείνα της μάρκας Πρωτοβουλίας. 


Comments