Beyond the Gates of Antares- Ο Γύρος του Παιγνιδιού





Ο ΓΥΡΟΣ
ΤΑ ΖΑΡΙΑ ΔΙΑΤΑΓΩΝ
Πριν ξεκινήσει το παιγνίδι οι παίκτες τοποθετούν τα ζάρια διαταγών που είναι αναγκαία για κάθε πλευρά στο σακούλι. Συνήθως υπάρχει ένα ζάρι διαταγών για κάθε μία μονάδα. Αν κάποιος π.χ. έχει 8 μονάδες 8 θα είναι και τα ζάρια που θα μπουν στο σακούλι.

Αν μία πλευρά έχει θραυσματοποιημένες μονάδες στον στρατό της, τότε ένα ζάρι μπαίνει στο σακούλι. 

Αν μία πλευρά έχει μονάδες με πολλαπλά ζάρια (ΜΠΖ ή MOD), τότε τοποθετεί ζάρια στο σακούλι όσο με την αξία της ΜΠΖ. Συνήθως ΜΠΖ είναι τα οχήματα. 


Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ
Οι παίκτες ακολουθούν την παρακάτω ακολουθία:


Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ: 
1. Τραβήξτε ένα ζάρι διαταγών από το σακούλι και δώστε το στον παίκτη που αντιστοιχεί. 
2. Ο παίκτης διαλέγει μία μονάδα του και της δίνει μία διαταγή. Τοποθετήστε το ζάρι δίπλα στην μονάδα. 
3. Αν κριθεί αναγκαίο, ο παίκτης θα πρέπει να κάνει έλεγχο διαταγών ώστε να δει εάν η μονάδα του θα ακολουθήσει την διαταγή που έλαβε. 
4. Ο παίκτης εκτελεί την διαταγή. 
5. Επιστροφή στο βήμα 1. Όταν όλες οι μονάδες λάβουν τις εντολές τους και αδειάσει το σακούλι, τότε περνάτε στην Φάση Τέλος Γύρου. 

Η ΦΑΣΗ ΤΕΛΟΣ ΓΥΡΟΥ

1. Όλα τα ζάρια διαταγών επιστρέφουν στο σακούλι εκτός κι αν συντρέχουν οι παρακάτω λόγοι: 
2. Οι μονάδες που έχουν λάβει την διαταγή Κάτω (Down) θα πρέπει να περάσουν τον έλεγχο ανασυγκρότησης ώστε να βγάλουν αυτήν την διαταγή από πάνω τους. 
3. Οι μονάδες που έχουν λάβει την διαταγή Ενέδρα (Ambush) μπορούν να την διατηρήσουν και στον επόμενο γύρο. 
4. Οι Ταχείς (Fast) μονάδες οι οποίες έχουν λάβει την διαταγή Τρέξιμο (Run) μπορούν να την διατηρήσουν και στον επόμενο γύρο.




ΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΑΡΙΑ ΔΙΑΤΑΓΩΝ


Αν κατά την διάρκεια του γύρου μία μονάδα καταστραφεί, τότε χάνει αμέσως το ζάρι διαταγής που διαθέτει, είτε αυτό που έχει ήδη τοποθετηθεί δίπλα της είτε βρίσκεται ακόμη μέσα στο σακούλι. 

Μία θραυσματοποιημένη μονάδα χάνει το ζάρι της μόνο όταν καταστραφεί και το τελευταίο μοντέλο της μονάδας.

Μία Μονάδα Πολλαπλών Ζαριών μπορεί να χάσει κάποιο από τα ζάρια της εάν υποστεί ζημία. Αν καταστραφεί, τα χάνει όλα. 

Τα ζάρια που προέρχονται από κατεστραμμένες μονάδες δίδονται στον αντίπαλο παίκτη. Έτσι όλοι γνωρίζουν πόσες μονάδες έχουν καταστραφεί.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Όταν μία μονάδα κατά την φάση των διαταγών τους δοθεί διαταγή, οι αντίπαλες μονάδες έχουν σε κάποιες περιπτώσεις το δικαίωμα να αντιδράσουν. Η αντίδραση του αντιπάλου μπορεί να γίνει πριν, κατά την διάρκεια και μετά την δράση της φίλιας μονάδας, ανάλογα με το είδος της αντίδρασης που θα πραγματοποιηθεί.

Οι αντιδράσεις επιτρέπουν στις μονάδες να πέσουν Κάτω όταν δεχθούν πυρά, να επιλέξουν Ανταλλαγή Πυρών όταν δεχθούν πυρά, ή να Τρέξουν για Κάλυψη κ.ο.κ.

Comments