Beyond the Gates of Antares- ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ


Μία μονάδα μπορεί να λάβει τις εξής διαταγές:

  1. Πυροβολισμός (Fire). Η μονάδα μπορεί να πυροβολήσει χωρίς να μετακινηθεί.
  2. Προώθηση (Advance).  Η μονάδα προχωρά και πυροβολεί. 
  3. Τρέξιμο (Run). Η μονάδα προχωρεί ταχύτατα χωρίς να πυροβολήσει.
  4. Ενέδρα (Ambush). Η μονάδα περιμένει μέχρι να αντιδράσει.
  5. Ανασυγκρότηση (Rally). Η μονάδα αφαιρεί Ζ6 μάρκες καθήλωσης (Pin Markers).
  6. Κάτω (Down). Η μονάδα καθηλώνεται με αποτέλεσμα να γίνει δυσκολότερος στόχος.       
Πυροβολισμός (Fire)
Τα μοντέλα της μονάδας χρησιμοποιούν τα όπλα τους για να πυροβολίσουν τον στόχο τους. Η μονάδα δεν μετακινείται.

Προώθηση (Advance) 
Η μονάδα προχωρά και πυροβολεί με τα όπλα της. Οι μονάδες δεν είναι υποχρεωτικό να μετακινηθούν, αλλά, θα πρέπει να ολοκληρωθεί οποιαδήποτε μετακίνηση πριν να αρχίσουν να πυροβολούν. 

Σημειώστε πως στα βαρέα όπλα που χρειάζονται οπτική επαφή χρειάζεται οπωσδήποτε η διαταγή Πυροβολισμός για να χρησιμοποηθούν. Αν τους δοθεί η διαταγή Προώθηση το μόνο που θα μπορούν να κάνουν είναι να μετακινηθούν. 

Τρέξιμο (Run)
Η μονάδα επιταχύνει την κίνησή της μεν, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα όπλα της δε. 

Ενέδρα (Ambush)
Η μονάδα ούτε κινείται ούτε πυροβολεί. Αντ' αυτού η μονάδα διατηρεί την θέση της και περιμένει τον εχθρό να πλησιάσει και μόλις βρει την ευκαιρία να αντιδράσει. 

Ανασυγκρότηση (Rally)
Η μονάδα ούτε κινείται ούτε πυροβολεί. Αντ' αυτού η μονάδα σταματά για να πάρει μία ανάσσα και προετοιμάζεται για τον επόμενο γύρο αφαιρώντας μάρκες καθήλωσης από πάνω της.

Κάτω (Down)
Η μονάδα ούτε κινείται ούτε πυροβολεί. Οι στρατιώτες πέφτουν στο χώμα και κρατούν τα κεφάλια τους όσο πιο χαμηλά γίνεται, ψάχνοντας για οποιαδήποτε κάλυψη που μπορεί να βρεθεί. Επί της ουσίας, είναι πιο δύσκολο ο εχθρός να κτυπήσει την μονάδα.

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΣΕ ΘΡΑΥΣΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
 Όταν δίνετε διαταγή σε θραυσματοποιημένη μονάδα χρησιμοποιείται ένα ζάρι διαταγής, και όλα τα μοντέλα της μονάδας εκτελούν την ίδια διαταγή. Τοποθετήστε το ζάρι διαταγής δίπλα από ένα μοντέλο της μονάδας και εκτελέστε την διαταγή που δώσατε στην μονάδα με κάθε μοντέλο της. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι θραυσματοποιημένες μονάδες αποτελούνται από ανιχνευτές, οπότε και η μοναδική εντολή που μπορούν να πάρουν είναι του Τρέξιμο. 

Comments